Vrei să rămâi însărcinată? Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru pregătirea acestui moment important din viața oricărei femei

Dacă vrei să rămâi însărcinată, este important să te pregătești din timp.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a crește șansele tale de a avea o sarcină sănătoasă:

 Discută cu partenerul tău

Înainte de a începe să planifici o sarcină, este important să discuți cu partenerul tău despre ceea ce îți doriți amândoi. Asigurați-vă că vă doriți același lucru și că sunteți pregătiți să deveniți părinți.

Consultă un medic

O vizită la medic este o idee bună înainte de a încerca să rămâi însărcinată. Medicul tău te poate evalua din punct de vedere medical și poate identifica orice probleme care ar putea afecta sarcina ta.

Asigură-te că ești sănătoasă

O dietă sănătoasă și exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru o sarcină sănătoasă. Asigură-te că mănânci o  gamă variată de alimente sănătoase și că faci cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi.

Ia vitamine

Vitaminele sunt importante pentru a asigura copilului tău în creștere toți nutrienții de care are nevoie. Începe să iei vitamine prenatale cu cel puțin o lună înainte de a încerca să rămâi însărcinată.

 Monitorizează-ți ciclul menstrual

Monitorizarea ciclului menstrual te poate ajuta să determini perioada cea mai fertilă. Acest lucru te poate ajuta să vă planificați relațiile sexuale pentru a-ți crește șansele de a rămâne însărcinată.

 Nu te descuraja

Poate dura câteva luni sau chiar un an pentru a rămâne însărcinată. Dacă nu rămâi însărcinată imediat, nu te descuraja. Continuă să încerci și fă-ți o programare la  medic dacă ești îngrijorată.

De asemenea, este indicat  să eviți fumatul și consumul de alcool, să reduci stresul și să afli cât mai multe despre sarcină și naștere. Aceste sfaturi te pot ajuta să te pregătești pentru o sarcină sănătoasă și fericită.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog