Vitamine care pot susține fertilitatea unei femei

Există o serie de vitamine care pot ajuta la susținerea fertilității unei femei.

Iată câteva dintre cele mai importante vitamine care pot ajuta la susținerea fertilității unei femei:

Acid folic:

Acidul folic este o vitamină B care ajută la prevenirea defectelor de tub neural la sugari. De asemenea, este important pentru fertilitatea femeilor. Un studiu a constatat că femeile care au luat suplimente de acid folic au avut șanse mai mari de a rămâne însărcinate decât cele care nu au luat.

Fier:

Fierul este un mineral esențial pentru producția de globule roșii. Globulele roșii transportă oxigen către uter și ovare, ceea ce este esențial pentru fertilitate. Un studiu a constatat că femeile care aveau niveluri scăzute de fier aveau șanse mai mici de a rămâne însărcinate decât cele care aveau niveluri normale de fier.

Zinc:

Zincul este un mineral esențial pentru fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei. La femei, zincul ajută la producerea de ovule și la reglarea hormonilor. Un studiu a constatat că femeile care au luat suplimente de zinc au avut șanse mai mari de a rămâne însărcinate decât cele care nu au luat.

Vitamina D:

Vitamina D este o vitamină esențială pentru sănătatea oaselor. De asemenea, este important pentru fertilitatea femeilor. Un studiu a constatat că femeile care aveau niveluri scăzute de vitamina D aveau șanse mai mici de a rămâne însărcinate decât cele care aveau niveluri normale de vitamina D.

Vitamina B6:

Vitamina B6 este o vitamină B care ajută la reglarea hormonilor. De asemenea, este important pentru fertilitatea femeilor. Un studiu a constatat că femeile care au luat suplimente de vitamina B6 au avut șanse mai mari de a rămâne însărcinate decât cele care nu au luat.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice suplimente, deoarece acestea pot interacționa cu alte medicamente pe care le luați sau pot avea alte efecte secundare.

Latest from Blog