Vaccin contra hepatitei la copii-când se face, importanța lui

Vaccinarea împotriva hepatitei la copii este un procedeu esențial pentru protejarea sănătății lor.

Iată informații importante despre când se face vaccinul contra hepatitei și importanța sa:

Când se face vaccinul contra hepatitei la copii:

  1. Hepatita B: Vaccinul împotriva hepatitei B este parte a programului național de imunizare și este administrat de obicei în copilărie. Schema standard de vaccinare constă în trei doze, administrate la vârsta de 2, 4 și 6 luni. De asemenea, este administrată o doză de rapel la vârsta de 18 luni și o altă doză de rapel la vârsta de 11-12 ani.
  2. Hepatita A: Vaccinul împotriva hepatitei A este opțional și este administrat de obicei copiilor care se află în zone cu risc crescut de transmitere a virusului hepatitei A sau copiilor cu afecțiuni medicale care cresc riscul de complicații. Schema de vaccinare constă în două doze, administrate cu un interval de 6-18 luni între ele.

Importanța vaccinării împotriva hepatitei la copii:

  • Protejarea împotriva infecțiilor: Vaccinurile împotriva hepatitelor A și B protejează copiii împotriva infecțiilor cu aceste virusuri. Hepatita poate provoca leziuni hepatice grave și poate duce la complicații pe termen lung.
  • Prevenirea răspândirii bolii: Copiii care sunt vaccinați contribuie la reducerea răspândirii virusului hepatic în comunitate. Acest lucru ajută la protejarea altor persoane, în special a celor care pot fi mai vulnerabili la complicațiile hepatitei, precum vârstnicii sau cei cu sistemul imunitar slăbit.
  • Evitarea absenței școlare și a tratamentelor costisitoare: Hepatita poate determina absența școlară și necesitatea unor tratamente costisitoare și de lungă durată. Vaccinarea poate preveni aceste situații neplăcute.

Este important să discuți cu medicul pediatru pentru a te asigura că micuțul tău face vaccinurile necesare împotriva hepatitelor și să respecți programul de vaccinare recomandat. Vaccinarea este o modalitate eficientă și sigură de a proteja sănătatea copilului tău și de a contribui la prevenirea răspândirii acestor boli grave.

Latest from Blog