Top 7 poziții de somn indicate pentru gravide

/
Beautiful pregnant woman relaxing or sleeping with belly support pillow in bed. Young mother waiting of a baby. Concept of pregnancy, maternity, healthcare, gynecology, medicine.

Pe măsură ce sarcina avansează, poziția de somn poate deveni mai inconfortabilă pentru femeile gravide.

Iată 7 poziții de somn indicate pentru gravide:

  1. Poziția pe spate cu o pernă sub spate: În primele etape ale sarcinii, poziția pe spate poate fi confortabilă. Puneți o pernă sub spate, sub nivelul taliei, pentru a vă sprijini și a reduce presiunea pe coloana vertebrală.
  2. Poziția pe partea stângă: În măsura posibilităților, dormitul pe partea stângă poate îmbunătăți circulația sângelui și fluxul de oxigen către bebeluș. Acesta poate ajuta și la reducerea disconfortului cauzat de presiunea uterului asupra organelor interne.
  3. Poziția în genunchi: Stând în genunchi, sprijinindu-vă pe mâini și pe genunchi, puteți elibera presiunea de pe spate și pelvis. Puteți plasa o pernă sub abdomenul și între genunchi pentru a vă menține echilibrul și a reduce tensiunea.
  4. Poziția semirezemată: Așezarea pe spate cu o pernă sub umeri și cap poate fi o opțiune confortabilă pentru unele femei gravide. Acest lucru ajută la reducerea disconfortului cauzat de refluxul gastroesofagian și presiunea asupra stomacului.
  5. Poziția cu o pernă între picioare: Plasarea unei perne între picioarele  în timp ce dormiți pe o parte poate ajuta la menținerea alinierii coloanei vertebrale și la reducerea presiunii asupra șoldurilor și a spatelui inferior.
  6. Poziția în formă de C: Așezați-vă pe o parte și îndoiți genunchii ușor, apoi împingeți ușor picioarele în față. În această poziție, puteți plasa o pernă între picioare și o alta sub burtă pentru a vă susține și a menține alinierea coloanei vertebrale.
  7. Poziția în funcție de confortul personal: Fiecare femeie gravidă are preferințe diferite și poate descoperi că anumite poziții de somn sunt mai confortabile pentru ea. Fiți atente la semnalele corpului și încercați diferite poziții pentru a o găsi pe cea mai confortabilă.

Este important să adoptați o poziție confortabilă în timpul somnului pentru a avea un somn odihnitor. Dacă aveți întrebări sau îngrijorări cu privire la poziția de somn în timpul sarcinii, consultați medicul  pentru recomandări specifice și sfaturi personalizate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog