Top 5 rețete de prăjitură fără zahăr

Vrei să-ți obișnuiești copiii să mănânce cât mai puțin zahăr, dar în același timp vrei să îi răsfeți cu ceva dulce? Pregătește-le prăjituri fără zahăr.

Iată cinci rețete delicioase de prăjituri fără zahăr:

  1. Prăjitură cu mere și scorțișoară:
  • Ingrediente:
    • 2 căni de mere curățate și feliate
    • 2 căni de făină integrală
    • 1 cană de lapte de migdale sau de altă băutură vegetală
    • 1/4 cană de ulei de cocos sau de alt ulei vegetal
    • 2 linguri de pudră de stevie sau de alt îndulcitor natural
    • 1 linguriță de praf de copt
    • 1 linguriță de scorțișoară
  • Instrucțiuni:
    • Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
    • Într-un bol, amestecați făina integrală, pudra de copt și scorțișoara.
    • În alt bol, amestecați merele feliate, laptele de migdale, uleiul de cocos și pudra de stevie.
    • Adăugați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează.
    • Turnați compoziția în tava de copt pregătită și coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
  1. Prăjitură cu morcovi:
  • Ingrediente:
    • 2 căni de morcovi rasați
    • 1 cană de făină de migdale sau de altă făină fără gluten
    • 1/2 cană de nuci măcinate
    • 1/2 cană de stafide
    • 1/4 cană de ulei de cocos sau de alt ulei vegetal
    • 3 ouă
    • 1 linguriță de praf de copt
    • 1 linguriță de scorțișoară
  • Instrucțiuni:
    • Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
    • Într-un bol, amestecați morcovii rași, făina de migdale, nucile măcinate, stafidele, praful de copt și scorțișoara.
    • Într-un alt bol, bateți ouăle și uleiul de cocos.
    • Adăugați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează.
    • Turnați compoziția în tava de copt pregătită și coaceți timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
  1. Prăjitură cu mere și migdale:
  • Ingrediente:
    • 3 mere curățate și feliate subțire
    • 1 cană de făină de migdale sau de altă făină fără gluten
    • 1/2 cană de pudră de cocos
    • 1/4 cană de ulei de cocos sau de alt ulei vegetal
    • 3 ouă
    • 1 linguriță de praf de copt
    • 1 linguriță de extract de vanilie
  • Instrucțiuni:
    • Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
    • Într-un bol, amestecați făina de migdale, pudra de cocos și praful de copt.
    • Într-un alt bol, bateți ouăle, uleiul de cocos și extractul de vanilie.
    • Adăugați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează.
    • Așezați feliile de mere pe fundul tăvii de copt.
    • Turnați compoziția de prăjitură peste mere.
    • Coaceți timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
  1. Prăjitură cu ciocolată neagră și avocado:
  • Ingrediente:
    • 2 avocado coapte
    • 1/2 cană de pudră de cacao neagră
    • 1/2 cană de făină de migdale sau de altă făină fără gluten
    • 1/4 cană de lapte de migdale sau de altă băutură vegetală
    • 1/4 cană de îndulcitor natural (cum ar fi sirop de arțar sau miere)
    • 3 ouă
    • 1 linguriță de praf de copt
  • Instrucțiuni:
    • Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
    • Într-un bol, zdrobiți avocado-urile coapte și amestecați-le cu pudra de cacao, făina de migdale, laptele de migdale, îndulcitorul natural, ouăle și praful de copt.
    • Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
    • Turnați compoziția în tava de copt și coaceți timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
  1. Prăjitură cu mere și fulgi de ovăz:
  • Ingrediente:
    • 2 căni de mere curățate și feliate
    • 1 cană de fulgi de ovăz
    • 1/2 cană de făină integrală
    • 1/4 cană de ulei de cocos sau de alt ulei vegetal
    • 1/4 cană de îndulcitor natural (cum ar fi sirop de arțar sau miere)
    • 1 linguriță de praf de copt
    • 1 linguriță de scorțișoară
  • Instrucțiuni:
    • Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
    • Într-un bol, amestecați fulgii de ovăz, făina integrală, praful de copt și scorțișoara.
    • Într-un alt bol, combinați merele feliate, uleiul de cocos și îndulcitorul natural.
    • Adăugați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează.
    • Turnați compoziția în tava de copt pregătită și coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.

Acestea sunt doar câteva rețete delicioase de prăjituri fără zahăr. Puteți să le adaptați în funcție de preferințele copiilor și să încercați diferite îndulcitori naturali sau alternative sănătoase pentru a le satisface pofta de dulce, fără a folosi zahărul rafinat.

Latest from Blog