Vrei să-ți obișnuiești copiii să mănânce cât mai puțin zahăr, dar în același timp vrei să îi răsfeți cu ceva dulce? Pregătește-le prăjituri fără zahăr.
Iată cinci rețete delicioase de prăjituri fără zahăr:
- Prăjitură cu mere și scorțișoară:
- Ingrediente:
- 2 căni de mere curățate și feliate
- 2 căni de făină integrală
- 1 cană de lapte de migdale sau de altă băutură vegetală
- 1/4 cană de ulei de cocos sau de alt ulei vegetal
- 2 linguri de pudră de stevie sau de alt îndulcitor natural
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- Instrucțiuni:
- Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
- Într-un bol, amestecați făina integrală, pudra de copt și scorțișoara.
- În alt bol, amestecați merele feliate, laptele de migdale, uleiul de cocos și pudra de stevie.
- Adăugați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează.
- Turnați compoziția în tava de copt pregătită și coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
- Prăjitură cu morcovi:
- Ingrediente:
- 2 căni de morcovi rasați
- 1 cană de făină de migdale sau de altă făină fără gluten
- 1/2 cană de nuci măcinate
- 1/2 cană de stafide
- 1/4 cană de ulei de cocos sau de alt ulei vegetal
- 3 ouă
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- Instrucțiuni:
- Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
- Într-un bol, amestecați morcovii rași, făina de migdale, nucile măcinate, stafidele, praful de copt și scorțișoara.
- Într-un alt bol, bateți ouăle și uleiul de cocos.
- Adăugați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează.
- Turnați compoziția în tava de copt pregătită și coaceți timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
- Prăjitură cu mere și migdale:
- Ingrediente:
- 3 mere curățate și feliate subțire
- 1 cană de făină de migdale sau de altă făină fără gluten
- 1/2 cană de pudră de cocos
- 1/4 cană de ulei de cocos sau de alt ulei vegetal
- 3 ouă
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de extract de vanilie
- Instrucțiuni:
- Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
- Într-un bol, amestecați făina de migdale, pudra de cocos și praful de copt.
- Într-un alt bol, bateți ouăle, uleiul de cocos și extractul de vanilie.
- Adăugați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează.
- Așezați feliile de mere pe fundul tăvii de copt.
- Turnați compoziția de prăjitură peste mere.
- Coaceți timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
- Prăjitură cu ciocolată neagră și avocado:
- Ingrediente:
- 2 avocado coapte
- 1/2 cană de pudră de cacao neagră
- 1/2 cană de făină de migdale sau de altă făină fără gluten
- 1/4 cană de lapte de migdale sau de altă băutură vegetală
- 1/4 cană de îndulcitor natural (cum ar fi sirop de arțar sau miere)
- 3 ouă
- 1 linguriță de praf de copt
- Instrucțiuni:
- Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
- Într-un bol, zdrobiți avocado-urile coapte și amestecați-le cu pudra de cacao, făina de migdale, laptele de migdale, îndulcitorul natural, ouăle și praful de copt.
- Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
- Turnați compoziția în tava de copt și coaceți timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
- Prăjitură cu mere și fulgi de ovăz:
- Ingrediente:
- 2 căni de mere curățate și feliate
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1/2 cană de făină integrală
- 1/4 cană de ulei de cocos sau de alt ulei vegetal
- 1/4 cană de îndulcitor natural (cum ar fi sirop de arțar sau miere)
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- Instrucțiuni:
- Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
- Într-un bol, amestecați fulgii de ovăz, făina integrală, praful de copt și scorțișoara.
- Într-un alt bol, combinați merele feliate, uleiul de cocos și îndulcitorul natural.
- Adăugați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează.
- Turnați compoziția în tava de copt pregătită și coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este rumenită și bine coaptă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
Acestea sunt doar câteva rețete delicioase de prăjituri fără zahăr. Puteți să le adaptați în funcție de preferințele copiilor și să încercați diferite îndulcitori naturali sau alternative sănătoase pentru a le satisface pofta de dulce, fără a folosi zahărul rafinat.