Tipuri de exerciții fizice care pot ajuta la eliminarea insomniei

/

Exercițiile fizice regulate pot fi o modalitate eficientă de a îmbunătăți calitatea somnului și de a combate insomnia. Activitatea fizică moderată poate ajuta la reducerea stresului, la relaxarea mușchilor și la eliberarea endorfinelor, care au un efect calmant și sedativ.

Iată câteva tipuri de exerciții fizice care pot ajuta la eliminarea insomniei:

Exerciții aerobice:  Mersul pe jos, alergatul, înotul, ciclismul și dansul sunt toate exemple de exerciții aerobice care pot fi benefice pentru somn. Este recomandat să faceți cel puțin 30 de minute de exerciții aerobice moderate în majoritatea zilelor săptămânii.

Exerciții de forță: Antrenamentele cu greutăți ușoare sau exercițiile cu greutatea corporală pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la reducerea oboselii. Este recomandat să faceți antrenamente de forță de 2-3 ori pe săptămână.

Yoga și Pilates: Yoga și Pilates sunt forme de exerciții care combină mișcarea, respirația și relaxarea. Aceste practici pot ajuta la reducerea stresului, la îmbunătățirea flexibilității și la promovarea unui somn mai odihnitor.

Este important de reținut că este recomandat să evitați exercițiile fizice intense cu 3-4 ore înainte de culcare, deoarece acestea pot crește nivelul de energie și pot face mai dificilă adormirea.

Alte sfaturi pentru îmbunătățirea somnului:

Stabiliți un program de somn regulat și respectați-l cât mai mult posibil, chiar și în weekend. Creați un mediu de somn relaxant și întunecat.

Evitați cofeina și alcoolul cu ​​câteva ore înainte de culcare. Relaxați-vă înainte de culcare cu o baie caldă, o carte sau muzică liniștitoare. Evitați ecranele electronice cu o oră înainte de culcare, deoarece lumina albastră emisă de acestea poate perturba somnul. Faceți o rutină relaxantă de culcare care vă va ajuta să vă pregătiți pentru somn.

Dacă aveți probleme persistente cu somnul, este important să consultați un medic pentru a exclude orice probleme medicale subiacente.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog