Suzeta și bebelușul: avantajele, dezavantajele sale și cum o alegem

Suzeta poate fi un ajutor util pentru mulți părinți și bebeluși, dar are și dezavantaje și nu este potrivită pentru toți copiii. Este important să știți câteva lucruri despre suzete și cum să o alegeți pentru copilul dvs.

Avantajele suzetei:

 1. Calmarea și reconfortarea: Suzeta poate oferi bebelușului o modalitate de a se calma și de a se simți în siguranță, ajutându-l să treacă peste perioade de agitație sau neliniște.
 2. Somn ușor: Multor bebeluși le place să sugă suzeta înainte de a adormi, astfel încât suzeta poate ajuta la inducerea somnului.
 3. Reducerea riscului de sindromul morții subite a sugarului (SMSI): Unele studii sugerează că folosirea suzetei în timpul somnului poate reduce riscul SMSI. Cu toate acestea, este important să cunoașteți și alte măsuri pentru a preveni SMSI.

Dezavantajele suzetei:

 1. Dependența: Utilizarea suzetei pe termen lung poate crea o dependență pentru bebeluș, iar obiceiul de a suge suzeta poate fi dificil de schimbat.
 2. Posibile probleme de alăptare: Dacă suzeta este introdusă prea devreme (în primele săptămâni de viață) sau bebelușul folosește suzeta în locul sânului matern, acest lucru poate afecta alăptarea și poate duce la scăderea producției de lapte.
 3. Posibile probleme de vorbire și dezvoltare orală: Utilizarea suzetei pe termen lung poate influența dezvoltarea corectă a mușchilor faciali și a limbii, ceea ce ar putea avea un impact asupra vorbirii și dezvoltării orale.

Cum să alegeți suzeta potrivită:

 1. Dimensiunea și forma: Asigurați-vă că suzeta este potrivită vârstei copilului și că forma ei se potrivește bine în gura bebelușului.
 2. Materiale sigure: Alegeți o suzeta fabricată din materiale sigure, non-toxice și fără BPA (bisfenol A).
 3. Aerisire: Alegeți o suzeta cu orificii de aerisire pentru a reduce riscul de iritații.
 4. Curățare ușoară: Optați pentru o suzeta ușor de curățat și sterilizat.
 5. Limitați utilizarea: Dacă decideți să oferiți suzeta bebelușului, încercați să o folosi doar înainte de de a adormi copil   și încercați să-l determinați să renunțe la ea până la vârsta de 1-2 ani.

În final, fiecare copil este diferit, așa că observați cum reacționează bebelușul dvs. la suzeta și țineți cont de sfaturile medicului pediatru pentru a face cea mai bună alegere pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului dvs.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog