Supraponderalitatea în sarcină: tot ce trebuie să știi

Supraponderalitatea sau obezitatea în timpul sarcinii este definită ca un indice de masă corporală (IMC) de 25 sau mai mare. IMC este o măsură a grăsimii corporale bazată pe greutatea și înălțimea unei persoane.

Riscuri asociate cu supraponderalitatea în sarcină:

Pentru mamă:  diabet gestațional, hipertensiune arterială, preeclampsie, naștere dificilă, apnee în somn, depresie postpartum.

Pentru bebeluș: greutate mare la naștere, defecte de tub neural, macrosomie (greutate mare la naștere), hipoglicemie, obezitate infantilă.

Sfaturi pentru o sarcină sănătoasă dacă sunteți supraponderală:

Discutați cu medicul dumneavoastră: Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile și beneficiile specifice ale sarcinii dumneavoastră.

Mâncați o dietă sănătoasă: Concentrați-vă pe consumul de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale.

Faceți exerciții fizice regulate: Exercițiile fizice regulate vă pot ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă și să reduceți riscul de complicații.

Creșteți aportul de apă: Este important să vă mențineți hidratată în timpul sarcinii.

Monitorizați-vă glicemia: Dacă aveți diabet gestațional, va trebui să vă monitorizați glicemia în mod regulat.

Luați suplimente prenatale: Suplimentele prenatale vă pot ajuta să vă asigurați că primiți nutrienții de care aveți nevoie pentru a vă menține o sarcină sănătoasă.

Este important să rețineți că fiecare sarcină este diferită. Ceea ce funcționează pentru o femeie poate să nu funcționeze pentru alta. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a crea un plan de îngrijire prenatală potrivit pentru dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog