Sport în timpul alăptării: cum trebuie practicat

/

Sportul în timpul alăptării este posibil și benefic, dar trebuie abordat cu precauție pentru a asigura sănătatea și bunăstarea atât a mamei, cât și a bebelușului.

Iată câteva sfaturi pentru a face sport în timpul alăptării:

  1. Așteaptă să te vindeci complet: Dacă ai avut o naștere vaginală sau o cezariană, este important să aștepți până când corpul tău se vindecă complet înainte de a începe orice tip de exercițiu fizic mai intens.
  2. Consultă medicul: Înainte de a începe orice program de exerciții fizice, discută cu medicul. El îți poate oferi sfaturi personalizate, luând în considerare starea ta de sănătate, tipul de naștere și orice complicații pe care le-ai avut.
  3. Începeți încet: Dacă ai primit aprobarea medicului, începe cu exerciții ușoare și mărește treptat  intensitatea. Astfel,  corpul tău va avea timp să se adapteze și să se întărească în mod corespunzător.
  4. Asigură-te că ești bine hidratată: Alăptarea poate duce la o nevoie crescută de hidratare, așa că asigură-te că bei suficientă apă înainte, în timpul și după exerciții.
  5. Susținere adecvată: Asigură-te că porți un sutien de sport potrivit, care să ofere susținere adecvată sânilor. Sânii pot deveni mai sensibili și mai grei în timpul alăptării, așa că o susținere adecvată este importantă pentru confort și prevenirea disconfortului.
  6. Nu fă efort prea mare: Evită exercițiile care implică sărituti sau impact puternic, mai ales în primele luni după naștere. Corpul tău ar putea fi mai sensibil la astfel de mișcări în acest moment.
  7. Ascultă-ți corpul: Dacă te simți epuizată sau extrem de obosită, fă o pauză și odihnește-te. Exercițiile trebuie să te facă să te simți bine și plină de energie, nu epuizată.
  8. Acordă atenție dietei: Dacă ești slabă sau ții o dietă cu restricții calorice, ar putea fi necesar să ajustezi aportul caloric pentru a asigura suficiente calorii pentru a susține alăptarea și exercițiile fizice.
  9. Nu slăbi excesiv: Dacă alăptezi, un proces de slăbire excesiv poate afecta producția de lapte matern. Monitorizează-ți greutatea și asigură-te că primești suficiente calorii și nutrienți.
  10. Oprește-te dacă apar probleme: Dacă observi orice schimbări neobișnuite în ceea ce privește sănătatea ta sau a bebelușului, cum ar fi scăderea în greutate, probleme cu alăptarea sau disconfort, oprește imediat exercițiile și adresează-te medicului.

Amintește-ți că fiecare experiență diferă de la persoană la persoană. Ascultă-ți corpul și ajustează-ți rutina de exerciții în funcție de nevoile și răspunsurile proprii. Încearcă să menții un echilibru sănătos între alăptare, exerciții și odihnă pentru a te menține sănătoasă și puternică în timpul acestei etape speciale din viața ta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog