Somnul și școlarul: cât trebuie să doarmă un școlar

Durata optimă de somn pentru un școlar poate varia în funcție de vârstă și de nevoile individuale ale copilului.

Iată o orientare generală privind durata recomandată de somn pentru diferite grupe de vârstă:

  • Copii în vârstă de 5-6 ani: De obicei, această grupă de vârstă are nevoie de aproximativ 10-12 ore de somn pe noapte. Este important să se mențină un program regulat de somn, cu o rutină stabilă de culcare și de trezire.
  • Copii în vârstă de 7-12 ani: Această grupă de vârstă are de obicei nevoie de aproximativ 9-11 ore de somn pe noapte. Un program de somn stabil și o rutină coerentă pot ajuta la menținerea unui somn adecvat și la un nivel optim de energie în timpul zilei.

Este important de menționat că aceste sunt doar estimări generale și că nevoile individuale de somn pot varia. Fiecare copil este unic și ar putea avea nevoie de mai mult sau mai puțin somn pentru a se simți odihnit și plin de energie în timpul zilei.

În plus, calitatea somnului este la fel de importantă ca și cantitatea. Asigurați-vă că locul unde doarme  copilul este confortabil, întunecat și liniștit. Este recomandat să nu le dați voie să folosească telefoane, tablete, televizor înainte de culcare, deoarece lumina albastră emisă de aceste dispozitive poate afecta calitatea somnului.

Dacă aveți îngrijorări cu privire la somnul copilului dumneavoastră sau dacă acesta pare să sufere de lipsă de somn cronică sau de tulburări de somn, este bine să consultați un medic pediatru pentru a vă spune ce trebuie să faceți pentru ca cel mic să aibă parte de odihna necesară.

Latest from Blog