Soluții simple care previn grețurile pe parcursul sarcinii

/

Există câteva rețete simple și sănătoase pe care le poți încerca pentru a preveni sau ameliora grețurile pe parcursul sarcinii. Acestea includ alimente ușor digerabile și care pot calma stomacul.

Iată câteva idei:

  1. Biscuiți sărați: Unii biscuiți sărați, precum crackers, pot ajuta la neutralizarea acidității din stomac și pot fi consumați dimineața, înainte de a te ridica din pat.
  2. Ghimbir: Consumă ghimbir sub formă de ceai de ghimbir sau taie bucăți mici de rădăcină de ghimbir și mestecă-le. Ghimbirul are proprietăți antiemetice care pot ajuta la calmarea grețurilor.
  3. Orez și cartofi fierți: Orezul și cartofii fierți sunt ușor de digerat și pot fi baza unui mic dejun sau prânz ușor.
  4. Supă de pui sau legume: O supă ușoară de pui sau de legume poate fi hrănitoare și sănătoasă, iar lichidul cald poate ajuta la calmarea stomacului.
  5. Fructe și legume proaspete: Optează pentru fructe și legume ușor digerabile, cum ar fi merele, perele, bananele, morcovii sau dovleceii.
  6. Iaurt: Iaurtul natural sau cu probiotice poate fi benefic pentru sănătatea digestivă și poate ajuta la menținerea echilibrului florei intestinale.
  7. Smoothie-uri: Prepară smoothie-uri cu fructe și iaurt, evitând ingrediente care îți pot deranja stomacul.
  8. Brânză moale: Brânza moale, cum ar fi brânza de capră sau brânza de vaci, poate fi o opțiune ușoară pentru a-ți satisface pofta de ceva gustos.
  9. Migdale sau nuci: Un mic bol cu migdale sau nuci poate fi un gustător sănătos și hrănitor.
  10. Hidratare: Asigură-te că te ești bine hidratată, deoarece deshidratarea poate agrava grețurile. Beți apă, ceaiuri sau sucuri naturale și încearcă să eviți băuturile cu conținut ridicat de zahăr.

În plus, evită alimentele grase, picante sau foarte condimentate, care pot agrava grețurile. Mănâncă puțin și des, pentru a evita supraîncărcarea stomacului. De asemenea, încearcă să eviți mirosurile care îți provoacă greață și asigură-te că te odihnești suficient.

Reține! Fiecare femeie însărcinată este diferită, iar reacțiile la alimente pot varia. Este important să-ți asculți corpul și să consulți medicul pentru recomandări specifice în funcție de nevoile și starea ta  în timpul sarcinii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Ciorbă țărănească

Ciorba țărănească este o mâncare tradițională românească bogată și gustoasă, plină de legume și aromă. Iată