Simptome de răceală la bebeluși

Recunoașterea simptomelor de răceală la bebeluși este importantă pentru a putea oferi îngrijire corespunzătoare și pentru a-i ajuta să se simtă mai bine.

Iată câteva simptome comune de răceală la bebeluși:

 1. Congestie nazală: Nasul înfundat este unul dintre cele mai frecvente simptome ale răcelii la bebeluși. Aceștia pot avea dificultăți la supt sau pot respira mai greu.
 2. Strănuturi și secreții nazale: Bebelușii pot să strănute frecvent și să aibă secreții nazale apoase sau groase.
 3. Tuse uscată sau cu secreții: Tusea poate fi prezentă și poate varia de la uscată la productivă, cu eliminare de mucozități.
 4. Febră ușoară: Bebelușii pot dezvolta o febră ușoară ca răspuns la răceală. Temperatura corpului lor poate crește ușor.
 5. Iritabilitate și plâns: Bebelușii pot deveni mofturoși și plângăcioși din cauza disconfortului cauzat de simptomele răcelii.
 6. Pierderea apetitului: Este posibil ca bebelușii să aibă un apetit redus sau să refuze să mănânce din cauza congestiei nazale sau a durerii în gât.
 7. Somn agitat: Răceala poate perturba somnul bebelușilor, determinându-i să se trezească mai des în timpul nopții.
 8. Umiditate în nas sau în jurul gurii: Bebelușii pot avea nasul sau buzele umede, deoarece secrețiile nazale pot curge sau pot fi umezite cu limba.

Este important să acorzi atenție simptomelor bebelușului și să te asiguri că este confortabil și bine hidratat. Bebelușii cu vârsta sub 3 luni nu ar trebui să primească medicamente fără a consulta medicul, așa că nu-i administra medicamente fără a cere sfatul unui medic.

Pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii la bebeluși, poți face următoarele:

 • Utilizează picături saline fiziologice pentru a curăța nasul bebelușului.
 • Folosește un umidificator pentru a menține aerul din cameră umed.
 • Asigură-te că bebelușul este bine hidratat, alăptat sau hrănit la cerere.
 • Creează un mediu liniștit și confortabil pentru somn.
 • Menține igiena mâinilor și evită să atingi bebelușul dacă ești răcită.

Dacă simptomele se agravează, dacă bebelușul are dificultăți de respirație sau dezvoltă alte simptome îngrijorătoare, este important să consulți un medic pentru evaluare și îngrijire adecvată.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog