Sfaturi utile despre cum să-ți înveți bebelușul să doarmă noaptea

Învățarea bebelușului să doarmă noaptea poate fi o provocare, dar cu răbdare și perseverență, este posibil.

Iată câteva sfaturi utile care vă pot ajuta să învățați bebelușul să doarmă:

Începeți devreme. Este mai ușor să învățați un bebeluș să doarmă noaptea dacă începeți devreme, când acesta încă are un program de somn regulat.

Creați un program de somn regulat. Ajutați-vă bebelușul să se obișnuiască cu un program de somn regulat, punându-l la culcare și trezindu-l la aceleași ore în fiecare zi.

Creați un mediu de somn liniștit și confortabil. Asigurați-vă că încăperea bebelușului este întunecată, liniștită și răcoroasă. De asemenea, puteți folosi un sunet de fundal, cum ar fi un ventilator sau un aparat de muzică, pentru a ajuta la blocarea zgomotelor de fundal.

Nu vă fie teamă să lăsați bebelușul să plângă. Este normal ca bebelușii să se trezească în timpul nopții. Dacă bebelușul dumneavoastră se trezește și plânge, încercați să-l liniștiți fără să-l scoateți din pat. Puteți încerca să-i cântați, să-l mângâiați sau să-i oferiți o suzetă. Dacă bebelușul continuă să plângă, puteți să-l luați din pătuț, dar încercați să-l liniștiți și să-l puneți înapoi în pătuț cât mai curând posibil.

Iată câteva strategii specifice de antrenament pentru somn pe care le puteți încerca:

Metoda Ferber. Această metodă presupune să lăsați bebelușul să plângă în pat timp de câteva minute, apoi să reveniți și să-l liniștiți. Cu fiecare revenire, veți crește treptat timpul în care lăsați bebelușul să plângă.

Metoda Weissbluth. Această metodă presupune să lăsați bebelușul să plângă în pat timp de câteva minute, apoi să reveniți și să-i oferiți ceva pentru a adormi, cum ar fi o suzetă sau o mângâiere. Cu fiecare revenire, veți reduce treptat durata sugestiei pe care o oferiți.

Metoda PUPD. Această metodă presupune să lăsați bebelușul să plângă în pat timp de câteva minute, apoi să reveniți și să-l liniștiți. Cu fiecare revenire, veți reduce treptat timpul pe care îl petreceți cu bebelușul în pat.

Alegerea celei mai bune strategii de antrenament pentru somn pentru bebelușul depinde de ce preferințe aveți și de personalitatea bebelușului. Este important să nu schimbați metoda pe care o alegeți și să nu renunțați dacă bebelușul nu răspunde imediat. Cu răbdare și perseverență, bebelușul va învăța în cele din urmă să doarmă toată noaptea.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a vă ajuta să învățați bebelușul să doarmă noaptea:

Fiți pregătite pentru o perioadă de adaptare. Este posibil ca bebelușul să aibă nevoie de câteva săptămâni sau chiar luni pentru a învăța să doarmă toată noaptea.

Nu vă fie teamă să cereți ajutor. Dacă aveți probleme în a învăța bebelușul să doarmă noaptea, puteți solicita ajutorul unui specialist în somn.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog