Sfaturi despre îngrijirea corporală a proaspetelor mămici

Îngrijirea corporală a proaspetelor mămici este esențială pentru starea lor de bine și sănătate.

Iată câteva sfaturi de îngrijire corporală dacă sunteți proaspete mămici:

 1. Igiene personală: Continuați să vă mențineți igiena personală, inclusiv dușuri zilnice și spălarea regulată a mâinilor.
 2. Atenție la cicatrici: Dacă ați avut o cezariană sau o altă intervenție chirurgicală, asigurați-vă că îngrijiți cu atenție zona cicatricii. Consultați medicul pentru orice semn de infecție sau inflamație.
 3. Sarcinile corecte: În primele săptămâni după naștere, evitați ridicarea de greutăți și suprasolicitarea corpului. Dacă aveți nevoie să ridicați copilul, încercați să faceți asta corect, îndoiți-vă genunchii și folosiți picioarele mai mult decât spatele.
 4. Alăptarea: Dacă alăptați, asigurați-vă că vă mențineți hidratată și că aveți o alimentație sănătoasă. Protejați mameloanele cu creme hidratante sau uleiuri speciale pentru alăptare. Consultați un consultant în alăptare sau medicul pentru orice problemă legată de alăptare.
 5. Hidratare: Consumul adecvat de apă este esențial, mai ales dacă alăptați. Hidratarea corespunzătoare vă ajută să vă mențineți pielea sănătoasă și să preveniți uscăciunea.
 6. Odihnă: Încercați să vă odihniți atunci când bebelușul doarme. Lipsa de somn poate avea un impact semnificativ asupra sănătății și a stării de bine.
 7. Exerciții ușoare: După ce medicul vă dă undă verde, puteți începe exerciții ușoare, cum ar fi mersul în pas vioi sau yoga postnatală, pentru a vă întări mușchii și a vă recăpăta flexibilitatea. Nu forțați, și consultați întotdeauna medicul înainte de a începe un program de exerciții.
 8. Planificare a mesei: Asigurați-vă că vă bucurați mese echilibrate și hrănitoare pentru a vă menține energia și accelera procesul de recuperare.
 9. Creme hidratante: Utilizați creme hidratante pentru a menține pielea hidratată și pentru a preveni apariția vergeturilor sau uscăciunii pielii.
 10. Ieșiți în aer liber: Faceți plimbări scurte în aer liber cu bebelușul, pentru a vă oxigena și a vă relaxa.
 11. Vorbiți cu medicul: Nu ezitați să vă adresați medicului pentru orice problemă sau nelămurire legată de sănătatea voastră.

Îngrijirea corporală a proaspetelor mămici este importantă pentru intensificarea stării de bine și pentru a se adapta noii etape a vieții. Nu uitați să cereți ajutorul și sprijinul partenerului, rudelor sau prietenilor, dacă simțiți nevoia.

Latest from Blog