Scleroterapia- ce este și care sunt beneficiile sale

Scleroterapia este o procedură medicală minim invazivă care se utilizează pentru a trata venele varicoase și venele păianjen. Aceasta implică injectarea unei substanțe chimice, cunoscută sub numele de agent sclerozant, în vena afectată. Agentul sclerozant provoacă inflamația peretelui venei, care se va îngusta și se va închide în cele din urmă.

Beneficiile scleroterapiei:

Eficiența:

Scleroterapia este o procedură foarte eficientă pentru tratarea venelor varicoase și a venelor păianjen. În multe cazuri, poate fi necesară o singură ședință pentru a obține rezultate satisfăcătoare.

Recuperare rapidă:

Scleroterapia este o procedură minim invazivă, care nu necesită spitalizare sau anestezie. Persoane care fac această procedură se pot întoarce la activitățile normale imediat după terminarea acesteia.

Siguranță:

Scleroterapia este o procedură sigură, cu un risc scăzut de complicații.

Scleroterapia este indicată în cazul în care o persoană are vene păianjen, insuficiență venoasă cronică sau nevralgie post-trombotică.

Contraindicațiile privind scleroterapia:

Infecții ale pielii în zona venei afectate
Alergii la agentul sclerozant
Sarcina sau alăptarea
Afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul

Procedura de scleroterapie:

Procedura de scleroterapie se efectuează de obicei în cabinetul medicului. Pacientul va fi poziționat pe spate, cu picioarele ridicate. Medicul va folosi un ac subțire pentru a injecta agentul sclerozant în vena afectată. Procedura durează de obicei doar câteva minute.

După procedură:

Pacientul va purta ciorapi de compresie timp de câteva zile pentru a ajuta la reducerea umflăturii și a durerii. Este posibil să apară unele vânătăi și roșeață în zona tratată. Acestea vor dispărea de obicei în câteva zile sau săptămâni.

Rezultatele scleroterapiei:

Rezultatele scleroterapiei sunt de obicei vizibile în câteva săptămâni. Venele afectate se vor micșora și se vor estompa treptat. În majoritatea cazurilor, venele vor dispărea complet în câteva luni.

De reținut! Consultarea  unui chirurg vascular este esențială pentru evaluarea adecvată a situației și determinarea celei mai potrivite abordări pentru fiecare persoană în parte.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog