Rolul odihnei în lupta cu kilogramele în plus

/

Odihna joacă un rol important în lupta cu kilogramele în plus. Atunci când nu dormim suficient, corpul nostru produce mai mult grelină, un hormon care ne face să ne simțim flămânzi, și mai puțin leptină, un hormon care ne face să ne simțim sătui. Acest lucru ne poate face să mâncăm mai mult și să ne îngrășăm.

Iată câteva dintre modurile în care odihna vă poate ajuta să slăbiți:

Reduce pofta de mâncare: Lipsa de somn poate duce la creșterea nivelului de grelină și la scăderea nivelului de leptină, ceea ce vă poate face să aveți senzația de foame și mai mare predispoziție la a mânca mai mult.

Crește metabolismul: Somnul suficient poate ajuta la creșterea metabolismului, ceea ce vă ajută să ardeți mai multe calorii.

Reduce stresul: Stresul poate duce la creșterea nivelului de cortizol, un hormon care poate favoriza depozitarea grăsimilor. Odihna suficientă ne poate ajuta să reducem stresul și nivelul de cortizol.

Îmbunătățește starea de spirit: Lipsa de somn ne poate face să vă simțiți mai obosită, mai deprimată. Astfel, veți avea tendința să mâncați emoțional.

Cât somn este necesar?

Majoritatea adulților au nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte. Cu toate acestea, unii oameni pot avea nevoie de mai mult sau mai puțin somn. Este important să vă ascultați corpul și să dormiți cât aveți nevoie pentru a vă simți odihnită.

Sfaturi pentru a dormi mai bine:

Stabiliți un program de somn regulat și respectați-l: Mergeți la culcare și treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi, chiar și în weekend.

Creați o rutină relaxantă de seară: Faceți o baie caldă, citiți o carte sau ascultați muzică relaxantă înainte de culcare.

Evitați cofeina și alcoolul seara: Cofeina și alcoolul pot perturba somnul.

Asigurați-vă că dormitorul dumneavoastră este întunecat, liniștit și răcoros. Acestea fiind zice, mult succes în atingerea obiectivelor vă dorim!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog