Roinița și somnul odihnitor. Cum te poate ajuta roinița să te odihnești bine

/

Roinița este o plantă medicinală cu o gamă largă de proprietăți benefice pentru sănătate, inclusiv pentru somn.

Cum acționează roinița asupra somnului?

Roinița conține o substanță numită apigenin, care are proprietăți calmante și relaxante. Apigeninul poate ajuta la reducerea anxietății și stresului, care sunt adesea factori care contribuie la tulburările de somn.

De asemenea, roinița poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Studiile arată că persoanele care au luat suplimente au dormit mai bine, au avut un somn mai profund și s-au trezit mai odihnite.

Cum poți lua roiniță pentru a îmbunătăți somnul?

Roinița poate fi consumată sub formă de ceai, tinctură sau supliment alimentar. Ceaiul de roiniță este o modalitate simplă și naturală de a te bucura de proprietățile benefice ale acestei plante. Pentru a prepara ceai de roiniță, adaugă o linguriță de flori de roiniță uscate la o cană de apă clocotită și lasă la infuzat timp de 10-15 minute.

Tinctura de roiniță are o concentrație mai mare de extract de roiniță, care poate fi luată în doze mai mici. Tinctura de roiniță poate fi adăugată la apă, ceai sau suc.

Suplimentele alimentare cu roiniță sunt disponibile sub formă de capsule, tablete sau picături. Doza recomandată este de 200-400 de miligrame de extract de roiniță pe zi.

Este important de reținut că roinița nu este un substitut pentru tratamentul medical. Dacă suferi de tulburări de somn severe, este important să consulți un medic.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a te ajuta să dormi mai bine

Creează o rutină de somn regulată și respect-o cât mai mult posibil, chiar și în weekenduri. Creează un mediu de somn relaxant, cu temperatură și lumină potrivite. Evită cofeina și alcoolul înainte de culcare.
Fă exerciții fizice în mod regulat, dar evită să faci exerciții fizice prea aproape de ora de culcare. Evită mesele grele înainte de culcare. Dacă nu poți adormi după 20 de minute, ieși din pat și ocupă-te cu o activitate relaxantă până când te simți somnoros.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog