Risotto cu bacon și ciuperci

Risotto cu bacon și ciuperci este un preparat delicios și sățios, perfect pentru o cină sau o masă festivă. Este ușor de făcut și poate fi personalizat cu diferite ingrediente și condimente.

Iată o rețetă rapidă de risotto:

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline
100 de grame de bacon, tăiat cubulețe
1 ceapă medie, tocată
2 căței de usturoi, tocați
300 de grame de orez Arborio
750 de mililitri de supă de pui sau legume
100 de grame de ciuperci, tăiate felii
100 de grame de brânză parmezan rasă
Sare și piper negru măcinat, după gust

Instrucțiuni:

Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu. Adăugați baconul și gătiți până se rumenește, aproximativ 5 minute. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până se înmoaie, aproximativ 5 minute.Adăugați orezul și amestecați bine. Gătiți timp de 1 minut, amestecând continuu. Adăugați o cană de supă și amestecați până se absoarbe. Continuați să adăugați câte o cană de supă la un moment dat, amestecând continuu, până când orezul este fiert al dente, aproximativ 20 de minute. Adăugați ciupercile și gătiți timp de 5 minute, sau până se înmoaie.

Adăugați ciupercile și gătiți timp de 5 minute, sau până se înmoaie. Adăugați brânza parmezan rasă, sarea și piperul și amestecați bine. Serviți imediat.

Sfaturi:

Pentru un risotto mai cremos, puteți adăuga 1/2 cană de smântână sau iaurt grecesc. Puteți adăuga și alte legume la risotto, cum ar fi morcovi, țelină sau păstârnac. Dacă doriți un risotto mai aromat, puteți adăuga 1 linguriță de cimbru uscat, 1/2 linguriță de rozmarin uscat sau 1/4 linguriță de oregano uscat.
Servire:

Risotto cu bacon și ciuperci poate fi servit ca atare sau cu o garnitură de pâine prăjită, chifteluțe sau crutoane. De asemenea, poate fi folosit ca bază pentru o tocăniță sau un sos.

Latest from Blog