Rețete delicioase de brioșe pentru bebeluși

Brioșele sunt o gustare excelentă pentru bebeluși, fiind moi, ușor de mestecat și putând fi adaptate la diverse gusturi și preferințe.

Iată câteva rețete simple și delicioase de brioșe, perfecte pentru cei mici:

 Brioșe cu banane și ovăz:

Ingrediente:

1 banană coaptă

100 g fulgi de ovăz

50 ml lapte matern sau formulă

1 linguriță ulei de cocos

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pasati banana într-un bol. Adăugați fulgii de ovăz, laptele matern sau formula și uleiul de cocos și amestecați bine până obțineți un aluat omogen. Distribuiți aluatul în forme de brioșe unse cu ulei sau tapetate cu hârtie de copt. Coaceți brioșele timp de 15-20 de minute, sau până devin aurii. Lăsați brioșele să se răcească  înainte de a le oferi bebelușului.

Brioșe cu mere și scorțișoară:

Ingrediente:

1 măr ras

50 g făină integrală

50 g iaurt grecesc

1 ou

1 linguriță ulei de măsline

1/2 linguriță scorțișoară

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Amestecați mărul ras cu făina integrală, iaurtul grecesc, oul, uleiul de măsline și scorțișoara. Distribuiți aluatul în forme de brioșe unse cu ulei sau tapetate cu hârtie de copt. Coaceți brioșele timp de 15-20 de minute, sau până devin aurii. Lăsați brioșele să se răcească înainte de a le oferi bebelușului.

 Brioșe cu avocado și afine:

Ingrediente:

1/2 avocado copt

50 g făină de grâu spelta

50 ml lapte matern sau formulă

1 linguriță ulei de avocado

20 g afine proaspete sau congelate

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pasati avocado intr-un bol. Adăugați făina de grâu spelta, laptele matern sau formula și uleiul de avocado și amestecați bine până obțineți un aluat omogen. Încorporați afinele în aluat. Distribuiți aluatul în forme de brioșe unse cu ulei sau tapetate cu hârtie de copt. Coaceți brioșele timp de 15-20 de minute, sau până devin aurii. Lăsați brioșele să se răcească înainte de a le oferi bebelușului.

Sfaturi:

Puteți adapta rețetele de mai sus în funcție de preferințele bebelușului dumneavoastră și de ingredientele disponibile. Asigurați-vă că toate ingredientele sunt proaspete și de calitate. Tăiați brioșele în bucăți mici pentru a facilita bebelușului mâncatul. Supravegheați întotdeauna bebelușul în timp ce mănâncă brioșe.

Notă! Este important să consultați medicul pediatru înainte de a introduce alimente solide în dieta sa, inclusiv brioșe. Medicul vă poate recomanda vârsta potrivită pentru introducerea diverselor alimente și vă poate oferi sfaturi personalizate cu privire la alimentația bebelușului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog