Remedii eficiente și sigure pentru răceală pe perioada sarcinii

/

Răceala este o afecțiune respiratorie comună care este cauzată de un virus. Simptomele răcelii includ nasul înfundat, rinoreea, durerea de cap, durerea de gât și tusea.

În timpul sarcinii, răceala poate fi mai severă și mai de lungă durată decât în mod normal. De asemenea, poate fi mai dificil de tratat, deoarece multe medicamente nu sunt sigure pentru femeile însărcinate.

Iată câteva remedii eficiente și sigure pentru răceală pe perioada sarcinii:

Hidratare:

Este important să beți multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Alegeți lichide calde, cum ar fi supa, ceaiul sau apa.

Suplimente alimentare:

Suplimentele alimentare, cum ar fi vitamina C și zincul, pot ajuta la scurtarea duratei răcelii.

Medicamente eliberate fără prescripție medicală:

Unele medicamente eliberate fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul, pot ajuta la ameliorarea durerii și a febrei. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul înainte de a lua orice medicament în timpul sarcinii.

Tratamente naturiste:

Unele tratamente naturiste, cum ar fi inhalațiile cu aburi, gargara cu sare sau compresele calde pe frunte, pot ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a vă ajuta să faceți față răcelii în timpul sarcinii:

Odihniți-vă mult: Odihna este esențială pentru a vă ajuta organismul să lupte împotriva virusului.
Evitați contactul cu alte persoane bolnave: Dacă sunteți bolnavă, încercați să evitați contactul cu alte persoane bolnave, pentru a nu le transmite virusul.
Spălați-vă pe mâini frecvent: Spălarea frecventă a mâinilor este o modalitate importantă de a preveni răspândirea virusului.
Dacă simptomele răcelii sunt severe sau nu se ameliorează în câteva zile, consultați medicul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog