Relația serioasă te îngrașă: ce spun studiile științifice

Este adevărat că există o corelație între a fi într-o relație serioasă și a lua în greutate. Deși nu există o cauză singulară, studiile au identificat o serie de factori care pot contribui la acest fenomen:

Schimbări de stil de viață:

Dieta: Cuplurile tind să mănânce mai mult și mai puțin sănătos atunci când sunt împreună. Mesele la restaurant, comenzile la domiciliu și gustările comune pot duce la un aport caloric crescut.

Activitate fizică: Adesea, odată cu stabilirea unei relații, petrecerea timpului liber împreună poate duce la o scădere a activității fizice individuale. Ieșirile în oraș pot înlocui plimbările sau mersul la sală.

Factori psihologici:

Confortul: Sentimentul de siguranță și satisfacție din cadrul unei relații poate duce la o relaxare a regimului alimentar și a exercițiilor fizice.

Emoții: Stresul, satisfacția sau plictiseala pot influența obiceiurile alimentare și pot duce la supraalimentare sau lipsa de interes pentru mișcare.

Imitare: Partenerii pot tinde să adopte obiceiurile alimentare și stilul de viață unul altuia, inclusiv obiceiurile nesănătoase.

Factori biologici:

Hormoni: Schimbările hormonale asociate cu relațiile, cum ar fi creșterea nivelului de cortizol, pot influența metabolismul și pofta de mâncare.

Somn: Lipsa somnului, frecventă în cupluri din cauza programului comun, poate perturba reglarea hormonilor care controlează foamea și sațietatea.

Este important de reținut:

Nu toți cei care intră în relații serioase se îngrașă.Există mulți factori individuali care pot influența greutatea corporală, nu doar starea civilă. O relație sănătoasă nu trebuie să fie asociată cu creșterea în greutate.

Sfaturi pentru menținerea unei greutăți sănătoase în cuplu:

Comunicați: Discutați deschis despre obiectivele legate de greutate și stilul de viață dorit.

Gătiți împreună: Alegeți rețete sănătoase și implicați-vă amândoi în prepararea mâncărurilor.

Fiți activi împreună: Găsiți activități fizice plăcute pe care să le faceți împreună, fie că este vorba de plimbări, mersul la sală sau dans.

Sprijiniți-vă reciproc: Motivați-vă reciproc să faceți alegeri sănătoase și celebrați împreună reușitele.

Nu vă comparați: Concentrați-vă pe propria călătorie spre o stare de bine, nu pe comparația cu ceilalți.

Concluzie:

Relația serioasă și creșterea în greutate pot fi corelate, dar nu sunt inevitabile. Prin comunicare deschisă, alegeri de stil de viață sănătoase și sprijin reciproc, cuplurile pot menține o relație fericită și o greutate corporală optimă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog