Puseurile de creștere la bebeluși-ce sunt, când apar, cum se manifestă și cât durează

Puseurile de creștere la bebeluși sunt perioade în care bebelușii cresc și se dezvoltă rapid. Acestea apar de obicei la intervale regulate, de aproximativ 2-3 săptămâni în primele 6 luni de viață, iar apoi la intervale mai mari, de aproximativ 4-6 săptămâni. Acestea sunt cauzate de o creștere a producției de hormoni de creștere. Acești hormoni stimulează celulele bebelușului să se dividă și să se dezvolte.

Bebelușii care trec prin puseuri de creștere pot mânca mai mult decât de obicei, dormi mai puțin decât de obicei, pot fi mofturoși, iritați și pot scădea în greutate.

Puseurile de creștere pot fi dificile pentru mame, deoarece bebelușii pot fi mai dificil de despărțit de ele  și mai dificil de mulțumit. Cu toate acestea, este important să oferiți bebelușului cât mai multă hrană și odihnă posibilă în timpul puseurilor de creștere.

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta bebelușul să treacă mai ușor prin puseurile de creștere:

Oferiți-i bebelușului  mai multe mese și gustări pe zi. Încercați să oferiți acestuia alimente bogate în calorii și nutrienți, cum ar fi laptele matern, laptele praf, legumele și fructele. Lăsați-l să doarmă cât vrea.
Aveți răbdare și înțelegeți-l

Puseurile de creștere sunt o parte normală a dezvoltării bebelușilor. De obicei, acestea durează doar câteva zile. Dacă aveți întrebări sau preocupări, discutați cu medicul pediatru.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog