Psoriazisul și sarcina- ce trebuie să știi

Sarcina poate avea un impact asupra psoriazisului și viceversa.

Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le știi despre psoriazis și sarcină:

  1. Variația simptomelor: Psoriazisul poate reacționa diferit la sarcină. Unele femei observă o ameliorare a simptomelor de psoriazis, în timp ce altele pot înregistra o agravare. Această variație este influențată de schimbările hormonale care au loc în timpul sarcinii.
  2. Medicamente: Dacă iei medicamente pentru psoriazis înainte de sarcină, este important să discuți cu medicul pentru a evalua siguranța acestora în timpul sarcinii. Unele tratamente pentru psoriazis pot necesita ajustări sau întrerupere pe durata sarcinii.
  3. Tratamente topice: Multe tratamente topice pentru psoriazis, cum ar fi cremele sau unguentele cu corticosteroizi, pot fi utilizate în siguranță în timpul sarcinii sub supravegherea medicului. Cu toate acestea, este important să utilizezi aceste produse conform indicațiilor medicului.
  4. Fototerapia: Fototerapia, care implică expunerea pielii la radiații ultraviolete controlate, poate fi o opțiune de tratament pentru psoriazis. Trebuie să discuți cu medicul despre siguranța acestui tratament în timpul sarcinii.
  5. Schimbări hormonale: Sarcina aduce schimbări semnificative ale nivelurilor hormonale, ceea ce poate afecta simptomele de psoriazis. Unii oameni observă ameliorarea simptomelor pe măsură ce sarcina avansează, datorită acestor schimbări hormonale.
  6. Risc pentru copil: În general, psoriazisul în sine nu reprezintă un risc semnificativ pentru sănătatea copilului. Cu toate acestea, este important să discuți cu medicul pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare și a exclude alte probleme de sănătate care te pot afecta atât pe tine , cât și pe copilul tău.
  7. Stresul: Sarcina poate fi stresantă și stresul poate declanșa sau agrava simptomele de psoriazis. Încearcă să gestionezi stresul prin tehnici de relaxare sau prin sprijinul psihologic, dacă este necesar.

Este important să comunici deschis cu medicul și să urmezi sfaturile sale pentru a gestiona psoriazisul în timpul sarcinii. Fiecare caz este unic, iar planurile de tratament pot varia în funcție de simptomele și nevoile tale.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog