Primul ajutor la copii: sufocare

Sufocarea la copii este o urgență medicală care necesită intervenție imediată. Este important să cunoașteți semnele și simptomele sufocării și să știți cum să acționați rapid pentru a salva viața copilului dumneavoastră.

Semnele și simptomele sufocării la copii includ: dificultăți de respirație, tuse convulsivă, scâncet / sunete stinse, incapacitatea de a vorbi sau plânge, cianoză (învinețirea pielii și a buzelor), leșin.

Primul ajutor în caz de sufocare la copii:

Verificați dacă cel mic se sufocă:

Întrebați copilul dacă se sufocă. Observați dacă are dificultăți de respirație, tuse convulsivă sau nu poate vorbi. Apelați imediat 112.

Efectuați manevra Heimlich:

Pentru copiii sub 1 an:

Așezați copilul cu fața în jos pe antebrațul stâng, cu capul mai jos decât trunchiul. Susțineți capul cu palma stângă și aplicați 2-3 lovituri ferme cu baza palmei drepte între omoplați. Întoarceți copilul cu fața în sus și plasați două degete pe mijlocul pieptului, chiar sub mamelon. Efectuați 5 compresii rapide, împingând spre stern. Repetați secvența de lovituri pe spate și compresii pe piept până când obiectul este eliminat sau copilul își pierde cunoștința.

Pentru copiii peste 1 an:

Așezați-vă în spatele copilului și înconjurați-i talia cu brațele. Strângeți pumnul unei mâini și plasați-l cu partea degetului mare pe abdomenul copilului, chiar sub linia sânilor. Prindeți pumnul cu cealaltă mână și apucați-vă de degete. Trageți pumnul spre interior și în sus cu mișcări bruște, pentru a exercita presiune asupra diafragmei. Repetați mișcările până când obiectul este eliminat sau copilul își pierde cunoștința. Continuați cu RCP dacă cel mic își pierde cunoștința.

Este important să vă mențineți calmul și să urmați acești pași pentru a salva viața copilului.

Latest from Blog