Presopunctura și rolul său în timpul travaliului

Presopunctura este o practică tradițională chineză care implică stimularea anumitor puncte de pe corp prin acupunctură sau presiune digitală. Această practică poate fi utilizată pentru a ameliora o varietate de simptome, inclusiv durerea, greața și anxietatea.

Beneficiile presopuncturii în timpul travaliului:

Reduce durerea: Presopunctura poate fi utilizată pentru a reduce durerea asociată cu contracțiile uterine și travaliul.

Stimulează dilatarea: Anumite puncte de presopunctură pot ajuta la stimularea dilatării colului uterin.

Reduce greața și vărsăturile: Presopunctura poate fi eficientă în ameliorarea grețurilor și vărsăturilor care pot apărea în timpul travaliului.

Reduce anxietatea și stresul: Presopunctura poate ajuta la relaxarea mamei și la reducerea anxietății și stresului asociate cu travaliul.

Scurtează durata travaliului: Unele studii au demonstrat că presopunctura poate ajuta la scurtarea duratei travaliului.

Puncte de presopunctură recomandate:

LI4 (Hegu): Situat pe partea de sus a mâinii, între degetul mare și arătător. Acest punct este eficient pentru ameliorarea durerii și anxietății.

SP6 (Sanyinjiao): Situat pe partea interioară a piciorului, la patru degete deasupra gleznei. Acest punct este eficient pentru stimularea dilatării și reducerea durerii.

BL32 (Ciliao): Situat pe spate, la nivelul taliei, la o lățime de două degete de coloana vertebrală. Acest punct este eficient pentru reducerea grețurilor și vărsăturilor.

ST36 (Zusanli): Situat sub genunchi, la patru degete deasupra gleznei, pe exteriorul piciorului. Acest punct este eficient pentru stimularea contracțiilor uterine.

Este important să rețineți că presopunctura nu trebuie utilizată ca o alternativă la îngrijirea medicală prenatală și de travaliu. Este recomandat să consultați un medic sau o moașă calificată pentru a vă asigura că presopunctura este potrivită pentru dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog