Pregătirea bagajului de maternitate pentru nașterea în vară

Pregătirea bagajului de maternitate poate fi o sursă de stres, mai ales pentru proaspetele mămici care urmează să nască vara. Cu temperaturile ridicate specifice sezonului, este important să alegi cu atenție hainele și obiectele necesare pentru a te asigura că tu și bebelușul vă veți simți confortabil.

Iată o listă cu elementele esențiale de inclus în bagajul tău de maternitate pentru o naștere de vară:

Pentru tine:

Haine:

2-3 cămăși de noapte lejere și vaporoase din bumbac sau in; halat ușor din bumbac, papuci de casă comozi, 2-3 sutiene pentru alăptare, chiloți din bumbac respirabili (tip slip sau maxi), șosete ușoare, lenjerie intimă de unică folosință (opțional), costum de baie (dacă dorești să faci duș după naștere), haine pentru plecarea din maternitate (alege haine lejere și vaporoase, potrivite pentru vremea caldă).

Produse de igienă: săpun lichid și gel de duș, șampon și balsam, periuța de dinți și pasta de dinți, deodorant, prosoape (de baie și pentru față), tampoane igienice sau absorbante pentru sân, șervețele umede și uscate, cremă hidratantă, balsam pentru buze, produse cosmetice (opțional).

Altele: documentele de identitate (buletin, carte de identitate), carnetul de gravidă, cardul de sănătate, telefonul mobil și încărcătorul, bani cash, o carte sau o revistă pentru a te relaxa, gustări și apă (opțional), perna de alăptare (opțional), pompă de sân manuală sau electrică (opțional).

Pentru bebeluș:

Haine: 5-6 body-uri ușoare din bumbac, 5-6 pantaloni scurți sau salopetă din bumbac, 2-3 hăinuțe mai groase (pentru aer condiționat sau nopți răcoroase), 2-3 perechi de șosete, 2-3 bonete, scutece (alege mărimea 0 sau 1), șervețele umede pentru bebeluși, cremă de bebeluș pentru scutece, pătură ușoară, scaun auto pentru bebeluși.

Sfaturi adiționale:

Asigură-te că toate hainele și prosoapele sunt spălate cu detergent hipoalergenic. Alege haine lejere și vaporoase din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul. Nu uita de protecția solară pentru tine și bebeluș, mai ales dacă petreci timp afară. Poți consulta medicul sau moașa pentru recomandări specifice cu privire la bagajul de maternitate. Nu te stresa dacă uiți ceva, multe maternități oferă articole de bază pentru bebeluși și mame.

Pregătind din timp bagajul de maternitate te vei simți mai organizată și mai relaxată în așteptarea momentului nașterii bebelușului tău.

Pe lângă lista de mai sus, poți adăuga și alte articole pe care le consideri necesare pentru tine și bebelușul tău. Important este să te simți confortabil și pregătită pentru a întâmpina noul membru al familiei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog