E weekend, nu ai idei, dar copiilor tăi le poftă de o prăjitură?
Iată o prăjitură simplă cu banane, delicioasă:
Ingrediente:
- 3 banane coapte, zdrobite
- 1/2 cană unt, topit
- 1 cană zahăr
- 1 ou
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 1/2 căni făină de grâu
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
- 1/2 cană nuci sau alune, opțional
Instrucțiuni:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă pentru copt (aproximativ 20×20 cm) sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.
- Într-un bol mare, amestecă bananele zdrobite cu untul topit.
- Adaugă zahărul, oul și extractul de vanilie în amestecul de banane și amestecă bine.
- În alt bol, combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Adaugă treptat amestecul de ingrediente uscate în amestecul de banane, amestecând până când totul este bine încorporat.
- Dacă dorești, poți adăuga nucile sau alunele și amesteca ușor.
- Toarnă amestecul în tava pregătită și uniformizează suprafața.
- Coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când un băț de frigăruie introdus în centrul prăjiturii iese curat.
- Lasă prăjitura să se răcească în tava pentru câteva minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru răcire completă.
- Taie-o în pătrate și servește prăjitura așa cum este sau alături de o înghețată vanilie. Poftă bună!