Polisomnografia: ce este bine să știi despre ea

/

Polisomnografia (PSG) este o testare neinvazivă care înregistrează activitatea creierului, ochilor, mușchilor și a altor funcții ale corpului în timpul somnului. Este utilizată pentru a diagnostica o varietate de tulburări de somn, inclusiv apneea de somn, sindromul picioarelor neliniștite și narcolepsia.

Ce se întâmplă în timpul unei polisomnografii?

Polisomnografia se realizează de obicei într-un centru de somn, unde persoanele sunt monitorizate de un tehnician. Li se vor aplica o serie de senzori pe cap, față și corp pentru a înregistra următoarele:

Activitatea creierului (EEG): EEG măsoară undele cerebrale pentru a determina stadiile somnului.

Mișcarea ochilor (EOG): EOG măsoară mișcarea ochilor pentru a determina dacă dorm sau sunt treze.

Activitatea musculară (EMG): EMG măsoară activitatea musculară pentru a determina dacă se mișcă în timpul somnului.

Ritmul cardiac: Ritmul cardiac este monitorizat pentru a identifica orice probleme cardiace care pot apărea în timpul somnului.

Saturația de oxigen: Saturația de oxigen este monitorizată pentru a determina dacă nivelul de oxigen din sânge scade în timpul somnului.

Cât durează o polisomnografie?

Polisomnografia durează de obicei o noapte întreagă. Persoanele sunt rugate să ajungă la centrul de somn seara și să plece a doua zi dimineața.

Care sunt riscurile asociate cu polisomnografia?

Polisomnografia este o procedură sigură și nu există riscuri semnificative asociate cu aceasta. Unii oameni pot experimenta disconfort minor din cauza senzorilor, dar acest lucru este de obicei temporar.

Cum sunt interpretate rezultatele polisomnografiei?

Un medic specialist în somn va analiza rezultatele polisomnografie pentru a diagnostica orice tulburări de somn. Medicul le va explica rezultatele și vă va recomanda un plan de tratament, dacă este necesar.

Pentru cine este recomandată polisomnografia?

Polisomnografia este recomandată pentru persoanele care au următoarele simptome precum somnolență excesivă în timpul zilei, sforăit tare, opriri ale respirației în timpul somnului, mișcări necontrolate ale picioarelor în timpul somnului, insomnie.

Polisomnografia poate fi un instrument valoros pentru diagnosticarea și tratarea tulburărilor de somn. Dacă ai oricare dintre simptomele enumerate mai sus, discută cu medicul despre posibilitatea de a efectua o polisomnografie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog