Planificarea sănătoasă a mesei pentru mamele ocupate

/
woman in blue shirt sitting beside woman in black shirt
Photo by Hillshire Farm on Unsplash

 

Planificarea meselor este o componentă esențială pentru o viață și o alimentație sănătoase. Nu numai că vă va economisi timp, bani și stres, dar vă poate ajuta și să economisiți resurse.

Planificarea meselor poate părea intimidantă pentru mamele ocupate, dar nu trebuie să fie așa. Cu doar câteva sfaturi, veți fi pe drumul către o planificare a meselor de succes în cel mai scurt timp!

1. Planificați-vă mesele

Mamele care lucrează pot considera că ora mesei este o provocare descurajantă. Jonglând cu munca, activitățile copiilor și găsirea timpului pentru prepararea alimentelor nutritive poate părea că nu există niciodată suficient timp în zi – dar cu o planificare atentă puteți ajuta să eliminați o parte din stresul din timpul cinei.

Planificarea meselor este o modalitate eficientă de a economisi atât timp, cât și bani, ajutându-vă în același timp să vă mențineți pe drumul cel bun în ceea ce privește obiectivele de sănătate.

Planificarea meselor vă permite să vă concentrați asupra consumului de alimente mai sănătoase și să evitați mâncarea procesată sau junk food. Acest lucru nu numai că vă va economisi bani, dar vă poate menține familia într-o formă excelentă!

Una dintre cele mai simple modalități de a vă pregăti din timp este crearea unui plan de masă săptămânal. Acest lucru vă va permite să faceți cumpărături din timp, să evitați achizițiile impulsive la supermarket și să comandați mâncare la pachet în serile aglomerate.

Un alt sfat util este să vă planificați mesele în funcție de ingredientele care se află deja în cămară sau în congelator. Acest lucru poate fi un mare economizor de timp pentru mamele ocupate în mișcare.

Pregătiți cantități mari de anumite ingrediente în avans, astfel încât să le aveți la îndemână pentru mai multe mese pe parcursul săptămânii. De exemplu, prepararea puiului și a găluștelor în vrac permite o depozitare ușoară pe parcursul mai multor zile și poate fi, de asemenea, utilizată în supe sau salate.

Odată ce planul dvs. de masă este în ordine, este timpul pentru cumpărături! Faceți o listă cu ceea ce trebuie cumpărat înainte de a intra în magazin; acest lucru vă va garanta că nu plecați cu nimic în plus și vă poate ajuta să economisiți o sumă considerabilă de bani!

2. Mergeți la magazinul alimentar

Mamele ocupate adesea nu au timp să gătească mese nutritive pentru familiile lor. Din fericire, cu o planificare adecvată a meselor, prepararea alimentelor sănătoase și consumul de alimente sănătoase este mai ușor ca niciodată.

Planificarea meselor este o modalitate eficientă de a economisi timp și bani, precum și de a garanta că organismul tău primește nutrienții de care are nevoie. În plus, vă ajută să evitați achizițiile impulsive la magazinul alimentar pentru produse nesănătoase.

Atunci când mergeți la cumpărături, pregătiți-vă planul de masă și aduceți cu voi pungi sau coșuri reutilizabile. Acest lucru vă va menține organizat și va face navigarea prin magazin mult mai simplă.

Înainte de a pleca la magazinul alimentar, asigurați-vă că vă inspectați cămara și frigiderul pentru a vedea ce ingrediente aveți deja la îndemână. Făcând acest lucru vă poate da idei pentru mese sănătoase care utilizează ceea ce aveți deja în stoc.

Atunci când faceți cumpărături de produse, umpleți-vă coșul de-a lungul perimetrului cu fructe, legume și proteine proaspete, precum și cu produse perisabile. După aceea, mergeți pe raioanele interioare pentru articole precum nuci, cereale integrale și conserve.

Încercați să nu faceți cumpărături atunci când vă este foame, deoarece acest lucru va ajuta la prevenirea achizițiilor impulsive și a alegerilor alimentare nesănătoase.

În plus, faceți cumpărăturile la mijlocul săptămânii, mai degrabă decât în weekend sau în zilele de sărbătoare, pentru a profita de oferte avantajoase la articolele necesare pentru mesele dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să obțineți cele mai proaspete produse la prețuri reduse.

Puteți profita de piața locală de fermieri pentru a cumpăra produse proaspete la preț redus sau puteți sprijini fermele de agricultură susținută de comunitate (CSA), alăturându-vă programului de membru al acestora. Există mai multe servicii online care livrează produse la preț redus direct la ușa dumneavoastră. În cele din urmă, înscrieți-vă la un program de loialitate gratuit la magazinul dvs. alimentar pentru a primi oferte și cupoane exclusive.

3. Faceți o listă de cumpărături

Listele de cumpărături pot economisi timp, bani și vă pot ajuta să vă feriți de cumpărăturile impulsive. De asemenea, acestea vă reamintesc ce trebuie cumpărat atunci când sunteți la magazin, ceea ce le face un accesoriu util pentru mamele ocupate, alături de software-ul de planificare a meselor.

Atunci când vă creați lista de cumpărături, asigurați-vă că includeți toate articolele necesare pentru mesele de mic dejun, prânz și cină. Nu uitați nici de gustări și băuturi – acestea vă pot ajuta să faceți o săptămână de mese mult mai ușoară!

Un alt sfat esențial este să inventariați ce articole aveți în frigider, congelator și cămară înainte de a face cumpărăturile. Făcând acest lucru vă permite să planificați mesele în funcție de ceea ce aveți deja în bucătărie și să vă asigurați că nu rămâneți fără produsele esențiale înainte de a ajunge la magazinul alimentar.

După ce ați făcut un inventar al tuturor ingredientelor, acordați-vă puțin timp în weekend pentru a sta jos și a planifica ce mese doriți să pregătiți pentru familia dumneavoastră. Acest lucru ar putea implica crearea unui meniu sau compilarea ideilor într-un singur loc pentru ca ei să poată alege.

Obiectivul dvs. ar trebui să fie să notați o idee de mic dejun, prânz și cină pentru fiecare zi a săptămânii. Asigurați-vă că alegerile dvs. includ opțiuni nutritive, cum ar fi fulgii de ovăz sau iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi cu fructe de pădure.

În plus, încercați să planificați mese care sunt bogate în nutrienți și ușor de preparat. Făcând acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun în ceea ce privește obiectivele de sănătate, având în același timp o cină delicioasă și nutritivă pe masă în fiecare seară.

Dacă sunteți o mamă ocupată care caută să economisească bani, asigurați-vă că sunteți atentă la reducerile de la magazinul alimentar local. Pentru a găsi cele mai bune oferte în limita bugetului, încercați să utilizați un site care compară cupoanele și prețurile de vânzare din diferite magazine.

4. Faceți un inventar

Pentru a crea un plan de masă de succes, este important să inventariați ceea ce aveți în cămară, frigider și congelator. Acest lucru nu numai că va face mai simplă selectarea rețetelor care vă plac, dar poate fi și o modalitate excelentă de a economisi bani. Dacă nu ați făcut-o deja, inventariați tot ce se află în aceste spații și aruncați tot ce a expirat; astfel veți avea un spațiu organizat și lipsit de dezordine.

Cea mai bună parte? Cu acest sistem în vigoare, veți avea mai mult timp pentru dumneavoastră și pentru familia dumneavoastră. În plus, este o activitate distractivă pe care o puteți face împreună! Vă ajută să vă distrageți mintea de la factorii de stres de zi cu zi, învățând în același timp și lucruri noi. În plus, ai putea fi surprins de cât de multe lucruri pot fi încadrate într-o singură zi!

Acum că ai toate cunoștințele tale nou descoperite, este timpul să le pui în acțiune! Iată câteva sugestii pentru a vă ajuta să începeți: Mult noroc! Și nu uitați să consultați și celelalte sfaturi pentru economisirea timpului și reducerea stresului pentru mamele ocupate!

5. Alegeți-vă mesele

În calitate de mamă ocupată, poate fi o provocare să vă faceți timp pentru a pregăti mese nutritive pentru familia dumneavoastră. Dar, cu puțin efort și planificare din timp, crearea unui plan de mese ușor de urmat, care să ofere alimente nutritive, vă va economisi nu numai timp, ci și energie pe termen lung.

În calitate de mamă ocupată, una dintre cele mai esențiale sarcini pe care le puteți face este să vă planificați mesele din timp. Începeți prin a vă cerceta congelatorul și cămara pentru a identifica ingredientele care sunt ușor de preparat. În plus, verificați reducerile de la magazinul alimentar în zilele de joi pentru a decide ce articole doriți în planul de meniu al fiecărei săptămâni.

Odată ce aveți o listă de mese, acordați-vă puțin timp pentru a sta jos și a le scrie. Acest lucru ar putea fi făcut într-un jurnal sau într-un planificator; alternativ, păstrați-o stocată pe telefon sau pe computer, astfel încât să fie accesibilă ori de câte ori este nevoie.

Planificați-vă din timp mesele pentru săptămâna respectivă, deoarece puteți economisi timp și energie atunci când cina trebuie pregătită rapid. În plus, vă împiedică să luați decizii pripite, care sunt în detrimentul dvs. și al familiei dvs.

Un alt sfat atunci când selectați mesele este să le păstrați simple și dense în nutrienți. Făcând acest lucru va crește probabilitatea ca familia dumneavoastră să mănânce mesele pe care le pregătiți. În plus, încurajați-i să încerce rețete noi, astfel încât toată lumea să fie încântată de ceea ce iese din bucătărie în fiecare seară!

Latest from Blog