Petrecerea baby shower-ce este și cum o organizezi

Baby shower este o petrecere specială organizată pentru a sărbători sosirea iminentă a unui nou membru în familie – un copil. Această tradiție este foarte populară în multe țări, inclusiv în Statele Unite, Canada și Regatul Unit, dar a câștigat popularitate și în alte părți ale lumii. Scopul principal al unui baby shower este de a oferi sprijin, cadouri și sfaturi viitoarei mame sau părinților.

Iată câțiva pași pentru organizarea unei petreceri baby shower reușite:

 1. Stabilirea unei date: Alege o dată convenabilă pentru tine, de obicei, înainte de naștere, dar suficient de departe pentru a permite invitaților să se pregătească. De obicei, baby shower-urile au loc în al treilea trimestru al sarcinii.
 2. Selectarea locației: Decide dacă petrecerea va fi la tine acasă sau într-un alt spațiu potrivit. Asigură-te că locația aleasă are suficient spațiu pentru toți invitații și pentru activitățile planificate.
 3. Crearea unei liste de invitați: Colaborează cu viitoarea mamă pentru a face o listă de persoane pe care dorești să le inviți. Invitații ar trebui să includă prieteni apropiați, membri ai familiei și colegi, dacă este cazul.
 4. Tematica și decorarea: Poți alege o tematică pentru petrecere sau o schemă de culori care se potrivește cu sexul copilului (dacă este cunoscut) sau preferințele părinților. Decorurile pot include baloane, bannere, mese împodobite și alte accesorii tematice.
 5. Planificarea meniului: Decide ce vei servi la petrecere. De obicei, la baby shower se servesc gustări ușoare, prăjituri, dulciuri și băuturi non-alcoolice. Poți opta pentru un tort special baby shower, împodobit corespunzător.
 6. Jocuri și activități: Planifică o serie de jocuri și activități distractive pentru a menține atmosfera veselă. Câteva exemple de jocuri pot include ghicirea sexului copilului, schimbarea scutecelor pe păpuși, sau ghicirea mărimii burticii.
 7. Cadouri: De obicei, invitații aduc cadouri pentru viitoarea mamă sau copil. Asigură-te că există un loc special pentru punerea cadourilor și că este planificată o sesiune de deschidere a acestora la petrecere.
 8. Învăluirea cadourilor: Cumpără hârtie de împachetat și alte materiale necesare pentru a împacheta cadourile. Unele mame preferă să știe sexul copilului înainte de petrecere pentru a împacheta cadourile în consecință.
 9. Invitați speciali: Poți decide să aduci un invitat special sau un specialist în domeniul maternității pentru a vorbi despre îngrijirea bebelușului sau pentru a oferi sfaturi și informații utile.
 10. Distribuirea invitațiilor: Trimite invitații cu cel puțin 2-3 săptămâni înainte de petrecere și solicită confirmări de participare pentru a planificarea  corectă a petrecerii.
 11. Gazda petrecerii: Dacă nu ești viitoarea mamă, poți să organizezi petrecerea sau să desemnezi pe cineva pentru a o găzdui și a coordona activitățile.
 12. Memento-uri sau daruri de mulțumire: Poți oferi invitaților mici cadouri de mulțumire sau memento-uri, cum ar fi magneți, bomboane sau mici cadouri tematice.

Un baby shower este o ocazie minunată de a sărbători nașterea unui copil și de a reuni prieteni și membri ai familiei pentru a sprijini viitoarea mamă. Asigură-te că petrecerea este relaxantă și distractivă pentru toți invitații, iar viitoarea mamă va aprecia cu siguranță eforturile depuse pentru a crea o amintire specială.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog