Ouă umplute

Ouăle umplute, în funcție de ingredientele adăugate în umplutură, pot oferi beneficii nutriționale variate. Prin urmare, dacă le consideri delicioase, îți spunem noi o rețetă simplă și rapidă.

 Rețetă rapidă de ouă umplute:

Ingrediente:

6 ouă

3 linguri maioneză

1 linguriță muștar

Sare și piper după gust

Oțet (opțional)

Paprika sau verdețuri proaspete pentru decor

Instrucțiuni:

Fierberea ouălor:

Pune ouăle într-un singur strat într-un vas. Acoperă-le cu apă rece și adaugă un praf de sare. Pune vasul pe foc mediu și lasă să fiarbă. După ce a dat în clocot, redu focul și lasă ouăle să fiarbă în continuare timp de 9-12 minute. Scoate ouăle și așază-le într-un bol cu apă rece pentru a se răci rapid.

 Curățarea ouălor:

Curăță cu grijă ouăle de coajă și spală-le sub apă rece.

 Tăierea și scoaterea gălbenușului:

Taie ouăle pe lungime și scoate gălbenușurile, așezându-le într-un bol separat.  Așază albușurile pe un platou sau pe o farfurie.

Umplerea:

Zdrobește gălbenușurile cu o furculiță și adaugă maioneza și muștarul. Amestecă până când obții o pastă omogenă.  Dacă este necesar, adaugă sare, piper și oțet pentru a obține gustul dorit. Poți adăuga verdețuri tocate fin în compoziție pentru un plus de prospețime.

Umplerea albușurilor:

Folosește o linguriță sau un pos pentru a umple albușurile cu amestecul pregătit. Poți așeza compoziția în albușuri folosind și un sac de patiserie pentru un aspect mai elegant.

Decorarea și servirea:

Decorează ouăle umplute cu paprika sau cu verdețuri proaspete tocate fin.  Poți refrigera ouăle înainte de a le servi pentru a le face mai reci și mai gustoase.

Aceasta este o rețetă clasică pentru ouă umplute, dar poți să o ajustezi în funcție de preferințele tale adăugând ingrediente precum ceapă verde, mărar sau bacon. Ouăle umplute sunt un aperitiv delicios potrivit pentru orice ocazie. Poftă bună!

Latest from Blog