Nașterea se apropie-semnale și ce trebuie să faci

Apropierea momentului nașterii este un moment cu multe semnale și pregătiri importante.

Iată câteva aspecte de luat în considerare și acțiuni de întreprins:

 1. Contracții regulate: Dacă începi să simți contracții regulate, care devin tot mai intense și la intervale regulate, ar putea fi semnul începerii travaliului. Începe să monitorizezi durata și frecvența contracțiilor.
 2. Ruperea membranelor: Dacă observi că ți se rupe membrana (apa) și începe să curgă lichid amniotic, este un semn clar că nașterea este aproape. Contactează imediat medicul sau moașa.
 3. Pierderea dopului mucos: Pierderea dopului mucos poate fi un semn că dilatarea colului uterin începe și că nașterea este aproape. Ia legătura cu medicul.
 4. Sângerare vaginală: O mică sângerare sau „mâzgă” poate apărea înainte de travaliu. Cu toate acestea, sângerarea semnificativă necesită o evaluare medicală imediată.
 5. Dureri în partea de jos a spatelui: Durerile constante sau durerile în partea de jos a spatelui pot indica începerea travaliului.
 6. Senzație de presiune în zona pelviană: Dacă simți o presiune puternică în zona pelviană sau senzația că bebelușul coboară, este posibil să fii în travaliu.
 7. Instrucțiuni de la medic sau moașă: Urmează instrucțiunile medicului sau moașei cu privire la momentul în care ar trebui să te prezinți la spital sau la clinică.

Ce trebuie să faci:

 1. Contactează medicul sau moașa: În cazul oricărui semnal al apropierii nașterii, este esențial să contactezi medicul sau moașa pentru a primi îndrumări specifice situației tale.
 2. Pregătește-te pentru spital: Bagajul pentru spital ar trebui să fie pregătit și ușor accesibil. Asigură-te că ai toate documentele și obiectele personale necesare.
 3. Informează-ți partenerul sau însoțitorii: Dacă ai un plan de naștere sau orice preferințe specifice, discută-le cu partenerul sau cei care te însoțesc și asigură-te că toată lumea este pregătită.
 4. Menține-ți calmul: Fii calmă și pozitivă. Respirația profundă și alte tehnici de relaxare pot fi utile în timpul travaliului.
 5. Urmărește semnele de urgență: Dacă apar sângerări excesive, durere severă sau alte semne de urgență, solicită ajutor medical imediat.

Este important să știi că fiecare naștere este diferită, iar semnele pot varia de la o femeie la alta. În caz de îndoială sau nelămurire, nu ezita să contactezi medicul pentru sfaturi personalizate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Desert cu afine

Afinele sunt fructe de pădure bogate în nutrienți esențiali pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor.