Nașterea naturală și diagrama de dilatare- ce trebuie să știi

Nașterea naturală și diagrama de dilatare sunt concepte diferite, dar diagrama de dilatare poate fi folosită pentru a ajuta la înțelegerea procesului de naștere.

Iată ce trebuie să știți despre nașterea naturală și diagrama de dilatare:

Nașterea Naturală:

Nașterea naturală, cunoscută și sub numele de naștere vaginală, este procesul prin care un copil iese prin canalul de naștere al mamei. Acest proces implică deschiderea cervixului (colului uterin) și trecerea fătului prin vagin înainte de a se naște. Nașterea naturală este un proces biologic normal și este controlată de contracțiile uterine și dilatarea cervicală.

Diagrama de Dilatare:

Diagrama de dilatare, în contextul nașterii naturale, reprezintă evoluția deschiderii cervixului pe măsură ce nașterea progresează. Deschiderea cervixului este măsurată în centimetri, de la 0 cm (cervix închis) la 10 cm (cervix deschis complet). Dilatarea cervicală este un indicator important al progresului nașterii.

De obicei, nașterea naturală implică următoarele etape ale dilatației cervicale:

  • Latentă sau deschiderea precoce: Cervixul se dilată de la 0 la aproximativ 3-4 cm.
  • Perioada activă: Cervixul se dilată de la aproximativ 4 la 7-8 cm.
  • Dezvoltarea completă: Cervixul se dilată de la aproximativ 8 la 10 cm, ceea ce indică faptul că este pregătit pentru naștere.

În timpul nașterii naturale, medicii monitorizează evoluția dilatației cervicale pentru a determina progresul și pentru a decide momentul potrivit pentru a începe să împingă și să finalizeze nașterea.

Diagrama de dilatare este utilă pentru a urmări progresul nașterii și pentru a asigura că mama și copilul sunt în siguranță pe parcursul procesului.

În concluzie, nașterea naturală și diagrama de dilatare sunt concepte interconectate, dar separate. Diagrama de dilatare oferă o modalitate de a evalua progresul procesului de naștere și este utilă pentru medici și personalul medical care asistă la nașterea naturală.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog