Menstruația peste sarcină: cauze ale sângerărilor și influența asupra nașterii viitoare

Menstruația în timpul sarcinii este un mit. Deoarece ovulația nu are loc în timpul sarcinii, nu este posibilă eliminarea endometrului, stratul intern al uterului, care este responsabil de menstruație.

Sângerarea în timpul sarcinii, confundată uneori cu menstruația, poate avea diverse cauze:

Sângerare de implantare: O sângerare ușoară poate apărea la 6-12 zile după concepție, când embrionul se implantează în mucoasa uterină.

Modificări cervicale: Hormonii din timpul sarcinii pot face colul uterin mai sensibil și mai predispus la sângerare după un examen vaginal sau un act sexual.

Polipi cervicali sau fibroame uterine: Acești creșteri benigne pot provoca sângerări ușoare.

Placenta praevia: O afecțiune gravă în care placenta se implantează anormal în uter și poate provoca sângerări nedureroase în al doilea sau al treilea trimestru.

Sarcina ectopică: O sarcină care se dezvoltă în afara uterului, de obicei în trompele uterine, poate provoca sângerări și dureri abdominale.

Influența sângerării asupra nașterii viitoare:

Majoritatea sângerărilor din timpul sarcinii nu sunt un motiv de îngrijorare și nu afectează nașterea. Cu toate acestea, este important să consultați imediat medicul ginecolog dacă aveți sângerări abundente, dureri abdominale, crampe sau alte simptome neobișnuite. Medicul va evalua cauza sângerării și va recomanda tratamentul adecvat.

Sfaturi:

Informați imediat medicul despre orice sângerare vaginală care apare în timpul sarcinii. Nu ignorați niciodată sângerarea vaginală, chiar dacă este ușoară. Medicul dumneavoastră vă poate oferi informații specifice și sfaturi personalizate.

Rețineți:

Sângerarea vaginală în timpul sarcinii nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare. Este important să consultați medicul ginecolog pentru a determina cauza sângerării și a primi tratamentul adecvat. Majoritatea sângerărilor din timpul sarcinii nu afectează nașterea viitoare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog