Lucruri esentiale pentru ingrijirea bebelusului

baby under purple blanket
Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Preparing for Baby Essential Items for Your Registry

Sarcina poate fi o perioadă de tranziție majoră în viață pentru multe femei, mai ales dacă așteptați primul copil. În plus, sarcina poate afecta modul în care lucrați și gestionați responsabilitățile casnice.

Este esențial să vă acordați timp și să vă pregătiți pentru această tranziție monumentală, asigurându-vă că familia dvs. este pregătită pentru noul membru al familiei. Cu cât sunteți mai bine pregătită din timp, cu atât mai puține griji va trebui să vă faceți după ce va sosi bebelușul.

1. Scutece

Scutecele sunt o necesitate absolută pentru fiecare nou părinte. Nou-născuții au nevoie de schimbări frecvente de scutece pentru a preveni iritația de scutec și alte probleme de sănătate.

Scutecele de unică folosință sunt o soluție ideală pentru călătorii și programe aglomerate, deoarece pot fi schimbate rapid. Cu toate acestea, dacă vă îngrijorează impactul lor asupra mediului, scutecele din pânză ar putea fi o alegere mai bună.

Acestea sunt mai moi și mai absorbante, ceea ce poate fi benefic pentru tipurile de piele sensibilă. În plus, sunt mai ușor de curățat și, de obicei, sunt rentabile în comparație cu cele de unică folosință.

Unele mărci de scutece ecologice folosesc materiale plastice pe bază de plante, cunoscute sub numele de bioplastice, în loc de produse petrochimice. Deși este posibil să nu fie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, acestea pot emite mai puțini compuși organici volatili (COV) decât materialele plastice convenționale.

2. Haine

Hainele pentru bebeluși sunt o parte integrantă a pregătirii pentru noul venit. Indiferent dacă este băiat sau fată, asigurați-vă că achiziționați articole de îmbrăcăminte de înaltă calitate, care vor dura și vor arăta fantastic.

Bebelușii au tendința de a fi murdari, vărsând adesea lichide, alimente și alte substanțe pe hainele lor. Prin urmare, este esențial să achiziționați haine care sunt ușor de curățat, precum și haine care să le țină cald și să le asigure confortul în timp ce explorează.

Este esențial să alegeți haine care sunt prietenoase cu pielea bebelușilor, deoarece pielea lor este foarte sensibilă. Țesăturile naturale, cum ar fi bumbacul și inul, sunt cele mai bune; sunt ușoare, aerisite și moi, fiind în același timp ușor de spălat și de refolosit de mai multe ori, economisind bani și ajutând în același timp mediul înconjurător – în special îmbrăcămintea organică realizată din bumbac, in sau materiale din soia. Acest lucru economisește bani și, în același timp, este bun pentru mediu!

3. Echipamente pentru copii

Noii părinți se pot simți copleșiți de toate echipamentele pentru bebeluși de care au nevoie. Poate fi o provocare să decideți ce este esențial și ce este doar frumos de avut.

Din fericire, există câteva articole esențiale pentru ca un nou-născut să aibă un start cât mai bun. Acestea pot include articole pe care le puteți adăuga la registrul dvs., precum și unele pe care poate doriți să așteptați să le cumpărați până la sosirea micuțului dvs.

Unul dintre articolele esențiale de care vei avea nevoie pentru nou-născutul tău este o mulțime de scutece. Poate fi dificil să prezici din timp de ce mărime va avea nevoie, așa că este înțelept să cumperi în pachete mici cu mai multe mărimi diferite.

4. Materiale pentru hrănire

Indiferent dacă alegi să îl alăptezi sau să îl hrănești cu biberonul pe cel mic, să ai consumabilele de hrănire adecvate este o necesitate. Nu numai că dacă le vei avea, hrănirea copilului tău va fi mult mai simplă, dar ar putea, de asemenea, să îmbunătățească și experiența lor de legătură.

Echipamentul de hrănire ideal ar trebui să fie ușor de curățat și să vă ofere toate nevoile într-un singur loc. Un dezinfectant va ucide germenii și bacteriile la contact, în timp ce un încălzitor de biberon asigură căldura în timpul iernii. Alte elemente esențiale pentru hrănire includ tipul potrivit de bavete, instrumente de protecție a bebelușului, jucării distractive pentru sieste lungi – și toate acestea în registrul dumneavoastră! Vom împărtăși mai multe echipamente pentru bebeluși care vă vor menține atât pe dvs. cât și pe micuțul dvs. de bucurie sănătoși și mulțumiți în următoarele săptămâni!

5. Pături pentru bebeluși

Unul dintre cele mai esențiale articole de care vei avea nevoie pentru bebelușul tău este o păturică. Acestea pot fi folosite pentru multe lucruri diferite, cum ar fi înfășatul, schimbarea scutecelor și acoperirea în timp ce alăptați.

Păturile sunt disponibile într-o gamă variată de materiale și țesături. Bumbacul este o opțiune populară datorită moliciunii, respirabilității și absorbției sale.

Muselina este o opțiune ideală datorită caracterului său ușor și căldurii.

Indiferent dacă alegeți bumbac sau țesătură sintetică, asigurați-vă că este moale și sigură pentru utilizare. Evitați păturile care conțin obiecte mici și dure sau bucle care ar putea restricționa circulația și prezenta pericole de sufocare.

Țineți cont de faptul că clima locală va determina ce tip de pătură este ideal pentru dumneavoastră. Opțiunile ușoare funcționează bine în timpul verii, în timp ce păturile mai groase sunt perfecte pentru iarnă.

6. Jucării pentru bebeluși

Jucăriile sunt o modalitate excelentă de a stimula simțurile bebelușului dumneavoastră și de a-l ajuta să-și dezvolte abilitățile. În plus, acestea încurajează învățarea și interacțiunea între dumneavoastră, persoana care se ocupă de el, precum și cu alte persoane și obiecte.

Nou-născuții nu au nevoie de multe jucării, dar le place să se joace cu fața sau vocea dumneavoastră (mai ales când zâmbiți). În plus, puteți încuraja abilitățile de urmărire vizuală ale copilului prin selectarea jucăriilor cu modele îndrăznețe și imagini cu contrast ridicat.

În jurul vârstei de patru luni, bebelușii încep să dobândească mai multă acuitate vizuală, deoarece învață să urmărească cu privirea obiectele în mișcare. În plus, ei încep să apuce obiecte cu ambele mâini, așa că trebuie să căutați jucării care încurajează această dezvoltare.

7. Cărți pentru bebeluși

Cărțile sunt o modalitate excelentă de a stimula mintea bebelușului, de a-i menține atenția și de a-i crea amintiri de durată. În plus, cărțile pot învăța abilități lingvistice de bază, cum ar fi numirea culorilor, a animalelor și a formelor.

Atunci când selectați cărți pentru bebeluși, asigurați-vă că sunt suficient de mici pentru a fi ușor de ținut și manipulat, dar suficient de rezistente pentru a rezista la câteva lovituri. Făcând acest lucru îi va ajuta să-și dezvolte capacitatea de atenție și coordonarea mână-ochi.

Realizarea unui mesaj personal într-o carte pentru bebelușul dumneavoastră poate fi atât distractivă, cât și semnificativă. Acesta ar putea include lucruri cum ar fi speranțele și visele tale pentru el, un eveniment important din viața ta sau ceva special pe care vrei să îl știe despre tine când va crește.

8. Pături pentru copii

Păturile pentru bebeluși sunt un element esențial pentru noii părinți. Nu numai că pot fi folosite ca pături de înfășat, covorașe de râgâit și huse pentru masa de schimbat – dar sunt și suficient de durabile pentru a rezista la mai multe spălări!

Păturile de primire sunt un tip popular de pătură pentru bebeluși. Măsurând aproximativ un metru pătrat, acestea sunt ușoare și versatile pentru a fi ușor de transportat.

Pentru o pătură confortabilă și călduroasă, alegeți una confecționată din fleece, sherpa sau chenille. Nu numai că aceste opțiuni sunt durabile și se pot spăla la mașină, dar sunt ideale și pentru utilizarea zilnică.

Dacă sunteți în căutarea a ceva ce poate fi folosit în aer liber, o pătură de sac de dormit din fleece ar putea fi exact ceea ce a recomandat medicul! Acestea vin în diverse modele și sunt ușor de schimbat scutece în ele. În plus, acestea sunt respirabile, ceea ce împiedică copilul să se supraîncălzească în timpul lunilor reci – ceea ce le face ideale mai ales în timpul sezonului de iarnă! Iar cu prețuri cât se poate de mici, investiția într-una este cu siguranță o aventură care merită!

9. Haine pentru copii

Nu este un secret că hainele pentru bebeluși sunt o parte integrantă a pregătirii pentru noul tău pachet de bucurie. De la body-uri marca Onesies(r) și pijamale confortabile pentru a-l ajuta pe micuțul dvs. să aibă un somn odihnitor, la șosete rezistente la zbenguială și pantaloni confortabili pentru aventurile din timpul zilei, există o mulțime de opțiuni din care puteți alege.

Mărimile bebelușilor tind să crească rapid în primele luni, așa că este înțelept să cumpărați mai multe mărimi de haine. În acest fel, vă puteți asigura că micuțul dvs. rămâne confortabil fără a vă rupe bugetul.

10. Echipamente pentru copii

Registrul dvs. este centrul pentru toate lucrurile pentru bebeluș, de la articole esențiale, cum ar fi prosoapele de baie, la ceva mai extravagant, cum ar fi un focar fără fum. Nu numai atât, dar oaspeții au ocazia de a vă arăta un plus de dragoste cu cadouri care vă vor ajuta să vă faceți posibilă viața în casa de vis!

Atunci când aștepți un copil, sunt o mulțime de echipamente de cumpărat. Asigură-te că doar obiectele esențiale ajung în registrul tău, astfel încât să te poți concentra să te bucuri de noul tău pachet fără să te simți copleșit de toate lucrurile de care ai nevoie. Din fericire, am compilat o listă esențială pentru cei care fac registre – aceste produse sunt esențiale pentru noii bebeluși în primele luni!

Latest from Blog

Ciorbă țărănească

Ciorba țărănească este o mâncare tradițională românească bogată și gustoasă, plină de legume și aromă. Iată