Insuficiența cardiacă la copii: cauze, simptome, tratament

Insuficiența cardiacă la copii este o afecțiune în care inima nu pompează suficient sânge pentru a satisface nevoile organismului.

Acest lucru poate fi cauzat de o serie de probleme cu inima, inclusiv:

Defecte cardiace congenitale: acestea sunt probleme cu inima care sunt prezente la naștere.

Cardiomiopatie: aceasta este o afecțiune care slăbește mușchiul inimii.

Boala cardiacă valvulară: aceasta este o afecțiune care afectează valvele inimii.

Infecții cardiace: acestea sunt infecții ale mușchiului inimii sau ale valvelor inimii.

Simptomele insuficienței cardiace la copii pot varia în funcție de severitatea afecțiunii. Simptomele comune includ: oboseală, dificultăți de respirație, umflare a picioarelor, gleznelor și abdomenului, creștere în greutate inexplicabilă, dureri în piept, leșin.

În cazul în care  copilul prezintă oricare dintre aceste simptome, este important să îl duceți la medic cât mai curând posibil.

Insuficiența cardiacă la copii este tratată de obicei cu medicamente, intervenții chirurgicale și modificări ale stilului de viață. Medicamentele utilizate pentru tratarea insuficienței cardiace la copii includ:

Diuretice: acestea ajută la eliminarea excesului de lichid din organism.

Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA): aceștia ajută la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale.

Beta-blocante: aceștia ajută la încetinirea ritmului cardiac și la scăderea forței de contracție a inimii.

Intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru a corecta defectele cardiace congenitale sau pentru a repara valvele cardiace deteriorate. Modificările stilului de viață care pot ajuta la tratarea insuficienței cardiace la copii includ: o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate, menținerea unei greutăți sănătoase.

Insuficiența cardiacă la copii este o afecțiune gravă, dar poate fi tratată cu succes. Cu un tratament adecvat, majoritatea copiilor cu insuficiență cardiacă pot duce o viață normală și activă.

Latest from Blog