Însărcinată cu al doilea copil? Cum să abordezi a doua sarcină să-ți fie mai bine ca la prima

A doua sarcină poate fi o experiență minunată, dar poate fi și mai obositoare și mai stresantă decât prima, mai ales dacă ai deja un copil mic de care să ai grijă.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să te simți mai bine în timpul celei de-a doua sarcini:

Ai grijă de tine:

Mănâncă sănătos și echilibrat: O dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale te va ajuta să te menții energică și sănătoasă.

Odihnește-te suficient: Este important să dormi suficient, mai ales în primele și ultimele trimestre ale sarcinii.

Fă mișcare regulată: Exercițiile fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos sau înotul, te pot ajuta să te menții în formă și să reduci stresul.

Evită stresul: Găsește modalități de a te relaxa și de a reduce stresul, cum ar fi yoga, meditația sau petrecerea timpului în natură.

Mergi la controale regulate: Este important să mergi la controale regulate la medic pentru a te asigura că tu și bebelușul sunteți sănătoși.

 Cere ajutor:

Nu te sfia să ceri ajutor partenerului, familiei și prietenilor: Ei te pot ajuta cu treburile casnice, cu îngrijirea copilului și cu alte sarcini.

Găsește un grup de sprijin pentru mame: Poate fi de ajutor să vorbești cu alte mame care trec prin aceeași experiență.

Apelează la un babysitter: Dacă te simți copleșită, poți apela la un babysitter pentru a avea o pauză.

 Ai grijă de tine emoțional:

Este normal să te simți obosită, stresată sau chiar anxioasă: Hormonii din timpul sarcinii pot provoca o serie de schimbări emoționale.

Vorbește cu cineva despre sentimentele tale: Poate fi de ajutor să vorbești cu partenerul, cu un prieten, cu un membru al familiei sau cu un terapeut.

Nu te compara cu alte mame: Fiecare sarcină este diferită, așa că nu te compara cu alte mame.

Pregătește-te pentru venirea pe lume a bebelușului:

Cumpără lucrurile de care ai nevoie: Pregătește o listă cu lucrurile de care ai nevoie pentru bebeluș și începe să le cumperi.

Pregătește casa pentru bebeluș: Aranjează o cameră pentru bebeluș și pune la punct un plan pentru îngrijirea lui.

Vorbește cu primul tău copil despre venirea pe lume a fratelui sau a surorii: Pregătește-l pentru schimbările care vor avea loc și ajută-l să se adapteze la noua situație.

A doua sarcină poate fi o experiență minunată, dar este important să ai grijă de tine și să te pregătești pentru provocările care te așteaptă. Cu ajutorul familiei, prietenilor și al cadrelor medicale, te poți bucura de această perioadă specială din viața ta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog