Igiena orală la bebeluși-tot ce trebuie să știi

Igiena orală la bebeluși este importantă pentru a preveni apariția cariilor și a altor probleme dentare.

Iată câteva sfaturi pentru a asigura igiena orală corectă a bebelușului:

Înainte de apariția primilor dinți

Încă din primele zile de viață, este important să curățați gingiile bebelușului cu o cârpă moale și umedă. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea bacteriilor și la prevenirea acumulării de placă.

După apariția primilor dinți

Odată ce bebelușului îi apar primii dinți, este timpul să începeți să-i spălați dinții în mod regulat. Este recomandat să periați dinții bebelușului de două ori pe zi, timp de două minute. Folosiți o periuță de dinți moale și o cantitate mică de pastă de dinți pentru copii.

Ce pastă de dinți să folosiți

Pasta de dinți pentru copii trebuie să aibă o concentrație de fluor de 1000-1500 ppm. Fluorul este esențial pentru dezvoltarea dinților puternici și sănătoși.

Ce periuță de dinți să folosiți

Periuța de dinți pentru copii trebuie să fie moale și să aibă peri cu capătul rotunjit. Acest lucru va ajuta la prevenirea rănirii gingiilor bebelușului.

Cum să periați dinții bebelușului

Pentru a peri dinții bebelușului, începeți prin a așeza bebelușul în poală, cu fața în sus. Aplicați o cantitate mică de pastă de dinți pe periuță. Apoi, periați ușor dinții bebelușului, făcând mișcări circulare. Periați toate suprafețele dinților, inclusiv fața interioară, fața exterioară și fața masticatoare.

Cum să curățați limba bebelușului

Este important să curățați și limba bebelușului, deoarece aceasta poate fi o sursă de bacterii. Pentru a curăța limba bebelușului, puteți folosi o periuță de dinți specială pentru limbă sau o cârpă moale.

Când să duceți bebelușul la medicul dentist

Prima vizită la medicul dentist trebuie să aibă loc înainte de împlinirea vârstei de un an. Medicul dentist va examina dinții bebelușului și va oferi sfaturi pentru o igienă orală corectă.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru igiena orală la bebeluși:

Evitați să oferiți bebelușului alimente dulci sau carbogazoase, deoarece acestea pot crește riscul de apariție a cariilor.

Limitați consumul de sucuri din fructe, deoarece acestea conțin zahăr.

Oferiți bebelușului apă în loc de sucuri sau băuturi carbogazoase.

Încurajați bebelușul să mestece alimente tari, cum ar fi morcovii, merele sau biscuiții. Aceste alimente pot ajuta la curățarea dinților și la îndepărtarea plăcii.

Prin adoptarea unor măsuri simple de igienă orală, puteți ajuta la prevenirea apariției cariilor și a altor probleme dentare la bebelușul dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog