Igiena nazală la bebeluși: cum îi desfunzi nasul acestuia

Congestia nazală este o problemă frecventă la bebeluși, care poate provoca disconfort și dificultăți la respirație.

Iată câteva sfaturi pentru a-i desfunda nasul bebelușului:

Soluții saline:

Ser fiziologic: Se pot administra 2-3 picături de ser fiziologic 0,9% în fiecare nară, de mai multe ori pe zi. Serul fiziologic ajută la fluidificarea mucusului și la eliberarea căilor respiratorii.

Spray nazal salin: Se pot folosi spray-uri nazale saline special concepute pentru bebeluși. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj.

Aspirarea nazală:

Aspirator nazal manual: Se utilizează un aspirator nazal manual cu vârf din silicon moale. Introduceți vârful cu grijă în nara bebelușului și aspirați mucusul.

Batista bebelușului: Se poate folosi o batistă moale si umeda pentru a șterge mucusul de la exteriorul nărilor.

Alte metode:

Umidificarea aerului: Aerul uscat poate agrava congestia nazală. Folosiți un umidificator pentru a menține umiditatea aerului la un nivel optim (40-60%).

Baie caldă: Aburul din baie poate ajuta la fluidificarea mucusului. Faceți o baie caldă cu bebelușul și țineți-l în baie timp de 10-15 minute.

Poziția: Așezați bebelușul pe burtică când doarme. Această poziție poate ajuta la drenarea mucusului din nas.

Important:

Nu folosiți bețișoare de urechi pentru a curăța nasul bebelușului. Bețișoarele de urechi pot introduce mucusul mai adânc în nas și pot leza mucoasa nazală.

Nu folosiți picături nazale decongestionante la bebeluși sub 6 luni. Picăturile nazale decongestionante pot avea efecte secundare grave la bebeluși.

Consultați medicul pediatru dacă:

Congestia nazală este severă și persistă mai mult de 3 zile, bebelușul are febră, dificultăți la respirație sau secreții nazale verzi sau galbene.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog