Igiena intimă a bebelușilor băieți- sfaturi utile

Igiena intimă a bebelușilor băieți este importantă pentru a preveni infecțiile și pentru a menține zona genitală curată și sănătoasă.

Iată câteva sfaturi utile pentru igiena intimă a bebelușilor băieți:

Spălați-l pe bebeluș cu apă și săpun delicat, de două ori pe zi, dimineața și seara. Utilizați o cârpă curată sau un prosop moale pentru a-l șterge. Nu este nevoie să folosiți săpun în interiorul prepuțului, până când acesta se decolează în mod natural, în jurul vârstei de 5 ani. Dacă bebelușul are smegmă, o substanță albă care se acumulează sub prepuț, puteți încerca să o îndepărtați cu o cârpă moale, înmuiată în apă caldă. Dacă bebelușul are scurgeri sau iritații, consultați medicul pediatru.

Iată câteva lucruri de evitat în igiena intimă a bebelușilor băieți:

Nu folosiți săpunuri dure sau parfumate, deoarece pot irita pielea sensibilă a bebelușului. Nu folosiți bețișoare de urechi sau alte obiecte ascuțite pentru a curăța sub prepuț. Nu trageți de prepuț în mod forțat.

 Schimbați frecvent scutecele, pentru a preveni apariția erupțiilor cutanate. Spălați-i bine mâinile înainte și după ce schimbați scutecul.

Igiena intimă este o parte importantă a îngrijirii bebelușilor și poate ajuta la prevenirea infecțiilor și la menținerea sănătății acestora.

Latest from Blog