Hernia ombilicală în timpul sarcinii- cauze și ce trebuie să faci

Hernia ombilicală în timpul sarcinii poate apărea datorită unor factori specifici acestei perioade. Hernia ombilicală este o proeminență a țesutului în zona buricului care se dezvoltă atunci când un segment de mușchi din peretele abdominal se slăbește sau se deschide.

Iată câteva cauze și ce trebuie să faci în cazul herniei ombilicale în timpul sarcinii:

Cauze ale herniei ombilicale în timpul sarcinii:

  1. Creșterea presiunii abdominale: Pe măsură ce fătul crește în uter, se exercită o presiune crescută asupra peretelui abdominal, ceea ce poate duce la slăbirea sau deschiderea mușchilor în zona ombilicului.
  2. Tractul gastro-intestinal: Modificările hormonale și presiunea crescută exercitată de uterul mărit pot duce la constipație sau indigestie, ceea ce poate forța o creștere a presiunii în zona ombilicului și pot contribui la apariția herniei.

Ce trebuie să faci:

  1. Consultă medicul: Dacă ai suspiciuni că ai dezvoltat o hernie ombilicală în timpul sarcinii, este important să consulți medicul obstetrician. Medicul poate confirma diagnosticul și poate oferi recomandări adecvate pentru tratament și gestionarea herniei.
  2. Monitorizare și gestionare: În multe cazuri, herniile ombilicale dezvoltate în timpul sarcinii pot fi gestionate până la naștere, iar tratamentul chirurgical poate fi amânat după naștere. Medicul tău va monitoriza evoluția herniei și îți va oferi sfaturi privind modul în care să eviți lucrurile care ar putea agrava hernia, cum ar fi ridicarea greutăților.
  3. Utilizarea unei centuri de susținere: În unele cazuri, medicul poate recomanda purtarea unei centuri de susținere pentru a ajuta la menținerea herniei sub control și pentru a reduce disconfortul.
  4. Programarea unei intervenții chirurgicale: După naștere, medicul poate recomanda intervenția chirurgicală pentru a corecta hernia ombilicală. De obicei, se așteaptă câteva luni după naștere pentru a permite corpului să se recupereze și pentru a permite medicului să evalueze dimensiunea herniei.

Este important să consulți întotdeauna medicul în caz de orice problemă de sănătate în timpul sarcinii. Medicul poate oferi îndrumări specifice în funcție de situație și poate ajuta la asigurarea sănătății atât a mamei, cât și a copilului în curs de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog