Ești workaholică? Cum îți afectează sănătatea emoțională munca în exces

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Warwick, munca în exces poate avea un impact negativ asupra sănătății emoționale. Studiul a arătat că persoanele care lucrează în exces sunt mai susceptibile de a experimenta stres, anxietate și depresie. De asemenea, sunt mai susceptibile de a avea probleme de somn și de a fi nemulțumite de viața lor.

Iată câteva dintre modalitățile prin care munca în exces poate afecta sănătatea emoțională:

Stresul:

Munca în exces poate duce la stres, care poate avea un impact negativ asupra sănătății fizice și emoționale. Stresul poate provoca oboseală, iritabilitate, probleme de somn și chiar probleme digestive.

Anxietatea:

Munca în exces poate duce la anxietate, care este o afecțiune care se caracterizează prin sentimente de îngrijorare și teamă. Anxietatea poate fi paralizantă și poate face dificilă concentrarea și îndeplinirea sarcinilor.

Depresia:

Munca în exces poate duce la depresie, care este o afecțiune care se caracterizează prin sentimente de tristețe, lipsă de energie și pierderea interesului pentru activitățile care obișnuiau să placă. Depresia poate fi debilitantă și poate face dificilă îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi.

Probleme de somn:

Munca în exces poate duce la probleme de somn, cum ar fi insomnia. Insomnia poate face dificilă concentrarea și îndeplinirea sarcinilor în timpul zilei.

Nesatisfacția cu viața:

Munca în exces poate duce la insatisfacție cu viața. Persoanele care lucrează în exces pot simți că nu au timp pentru activitățile pe care le iubesc sau pentru a se conecta cu cei dragi.
Dacă vă confruntați cu munca în exces, este important să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea emoțională.

Iată câteva sfaturi utile:

Setați limite clare între muncă și viața personală. Învățați să spuneți nu la sarcini suplimentare.
Faceți pauze regulate în timpul zilei de lucru. Faceți mișcare în mod regulat. Petreceți timp cu cei dragi.

Dacă aveți probleme în a vă gestiona singur munca în exces, este important să solicitați ajutor profesional. Un terapeut vă poate ajuta să dezvoltați strategii pentru a face față stresului și pentru a vă îmbunătăți echilibrul dintre muncă și viață.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog