Cura cu laptele de măgăriță – un remediu naturist pe care merită să-l încerci iarna aceasta

În ziua de astăzi laptele de magarita este cunoscut ca un aliment minune, capabil să amelioreze simptomele multor afecțiuni, dar sunt încă puțini cei care l-au încercat pentru a descoperi pe cont propriu efectele sale benefice pentru sănătate.

 

În popor se știe despre un tratament tuse cu lapte de magarita foarte eficient. În zonele rurale tusea convulsivă se mai numește și tuse măgărească deoarece simptomele sale se ameliorează când consumi lapte de măgăriță, fie chiar și câteva lingurițe.

 

De asemenea, o plimbare la un magazin modern, specializat în produse de îngrijire personală cu ingrediente naturale îți poate descoperi o gamă variată de creme, săpunuri și chiar și produse pentru îngrijirea părului cu lapte de măgăriță.

 

Laptele de măgăriță însă este cel mai bun consumat crud, pe stomacul gol, la prima oră a dimineții. Câte un pahar de lapte de măgăriță pe zi, în fiecare zi, pentru cel puțin o lună, oferă organismului multiple beneficii.

 

De ce să urmezi o cură cu lapte de măgăriță?

 

Pentru o doză extra de nutrienți

 

Laptele de măgăriță conține o gamă variată de nutrienți esențiali, atât minerale și vitamine, cât și grăsimi sănătoase și proteine. De asemenea, el are o formulă chimică foarte apropiată de laptele matern, ceea ce îl ușor de digerat chiar și de către persoanele cu intoleranță la lactoză. De aceea, o cură cu lapte de măgăriță, pe lângă multe alte avantaje, îți oferă un boost de energie.

 

Pentru că pielea ta îți va mulțumi

 

Laptele de măgăriță este extraordinar ca ingredient în produsele de îngrijire personală, dar chiar și mai bun atunci când este consumat ca aliment. Substanțele din laptele de măgăriță, asimilate rapid de organism prin digestie, ajută la ameliorarea unor probleme dermatologice precum eczemele și oferă pielii o textură moale, dar fermă.

 

Pentru o digestie mai bună

 

Multe persoane care au consumat lapte de măgăriță susțin că acesta le-a ajutat la îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv, dar și la reducerea simptomelor unor probleme gastrointestinale, cum ar fi de exemplu refluxul gastric.

 

Pentru o imunitate de fier

 

Dacă ai o imunitate slăbită, oricând este un moment bun să încerci o cură cu lapte de măgăriță pentru a-ți fortifica organismul. Laptele de măgăriță se poate consuma în siguranță la orice vârstă. În Italia de exemplu, unde există mai multe ferme de măgăriță decât în alte țări europene, laptele de măgăriță se folosește și pentru prepararea formulelor de lapte pentru sugarii care nu pot beneficia de laptele mamelor lor. De aceea, indiferent de vârsta pe care o ai, te poți baza pe laptele de măgăriță ca să scapi de problemele de sănătate care îți dau de cap odată cu schimbarea anotimpurilor, sau atunci când treci printr-o perioadă mai stresantă.

 

Dacă vrei să încerci lapte de măgăriță, acum este momentul potrivit deoarece concursurile din cadrul emisiunii lui Mihai Dacin de la Național FM, încă în desfășurare în perioada 18-22 decembrie, îți oferă ocazia să testezi acest aliment gratuit.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog