Cum să te comporți cu un adolescent coleric. Trucuri simple pentru evitarea unui conflict

Adolescenții sunt adesea predispuși la izbucniri nervoase, din cauza schimbărilor hormonale și a dezvoltării emoționale. În aceste momente, este important să știi cum să te comporți pentru a evita un conflict.

Iată câteva trucuri simple care te pot ajuta în cazul izbucnirilor nervoase a adolescentului:

Menține-ți calmul. Este important să nu-ți pierzi calmul din pricina emoțiilor adolescentului. Dacă te enervezi și începi să țipi sau să ți se ridice vocea, situația se va agrava doar.

Ascultă-l cu atenție. Încearcă să înțelegi ce îl înfurie pe adolescent. Nu-l întrerupe și nu-i judeca sentimentele.

Oferă-i soluții. Odată ce ai înțeles ce îl înfurie pe adolescent, încearcă să-i oferi soluții pentru a rezolva problema.

Dă-i timp să se calmeze. Dacă adolescentul este prea furios pentru a vorbi, oferă-i timp să se calmeze. Poate fi nevoie să-l lași singur pentru o perioadă.

Iată câteva exemple specifice de lucruri pe care le poți spune unui adolescent coleric:

“Înțeleg că ești furios. Spune-mi ce se întâmplă”.  “Nu este în regulă să vorbești cu mine în acest fel. Vreau să vorbim despre asta când te vei calma”.  “Am o idee despre cum putem rezolva această problemă. Ce crezi”?  “Mergi să faci o plimbare și să te întorci când te vei simți mai bine”.

Este important să reții că fiecare adolescent este diferit și că ceea ce funcționează pentru un adolescent poate să nu funcționeze pentru altul. Este important să fii răbdător și înțelegător și să încerci să găsești o abordare care să funcționeze pentru tine și pentru adolescentul tău.

Latest from Blog