Cum să identifici și să previi semnele unui avort spontan

Simptomele unui avort spontan pot varia în funcție de vârsta sarcinii și de severitatea pierderii. Unele dintre cele mai frecvente simptome includ:

Sângerare vaginală. Sângerarea vaginală este cel mai frecvent simptom al unui avort spontan. Sângerarea poate fi ușoară sau severă, și poate fi însoțită de cheaguri de sânge.

Dureri abdominale. Durerea abdominală este un alt simptom comun al unui avort spontan. Durerea poate fi ușoară sau severă, și poate fi localizată în abdomenul inferior sau în zona lombară.

Contracții uterine. Contracțiile uterine sunt contracții musculare care pot fi simțite în timpul unui avort spontan. Acestea pot fi ușoare sau severe, și pot fi însoțite de crampe.

Scurgeri vaginale de mucus sau lichid amniotic. Scurgerea vaginală de mucus sau lichid amniotic poate fi un semn al unui avort spontan.

Scăderea nivelului de hCG. Nivelul de hCG, un hormon produs în timpul sarcinii, poate scădea dacă sarcina este pierdută.

Cum să previi un avort spontan

Nu există nicio modalitate sigură de a preveni un avort spontan, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul:

Evită fumatul și consumul de alcool. Fumatul și consumul de alcool pot crește riscul de avort spontan.

Consumă o dietă sănătoasă. O dietă sănătoasă te poate ajuta să-ți menții o greutate sănătoasă și să obții toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie pentru o sarcină sănătoasă.

Fă exerciții fizice în mod regulat. Exercițiile fizice moderate în timpul sarcinii pot ajuta la reducerea riscului de avort spontan.

Ia-ți medicamentele conform indicațiilor. Dacă iei medicamente, asigură-te că le iei conform indicațiilor medicului. Unele medicamente pot crește riscul de avort spontan.

Ce să faci dacă crezi că ai un avort spontan

Dacă ai oricare dintre simptomele unui avort spontan, este important să te adresezi medicului. Medicul te va examina și îți va putea oferi cele mai bune sfaturi pentru situația ta.

În cazul unui avort spontan, este important să te odihnești și să te hidratezi. De asemenea, este important să eviți efortul fizic intens. Dacă ai sângerări abundente, este important să consulți medicul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog