Cum să dormi în funcție de fiecare trimestru de sarcină

/
Woman sleeping on the bed

Pe măsură ce sarcina progresează, poziția în care dormi poate deveni mai importantă pentru a asigura confortul și siguranța ta și a bebelușului.

Iată câteva recomandări pentru a dormi în funcție de fiecare trimestru de sarcină:

Primul trimestru: În primul trimestru, de obicei, nu există restricții stricte privind poziția în care dormi. Cu toate acestea, multe femei pot simți disconfort în stomac, grețuri sau oboseală crescută. În această perioadă, încearcă să dormi în poziția care îți oferă cel mai mult confort.

Al doilea trimestru: Pe măsură ce intri în al doilea trimestru, este recomandat să începi să eviți să dormi pe spate. Dormitul pe spate poate pune presiune pe vena cava inferioară, care transportă sângele de la partea inferioară a corpului către inimă. Aceasta poate afecta circulația sângelui, cauzând disconfort sau chiar leșin în cazul unor femei.

Recomandarea generală este să încerci să dormi pe o parte, preferabil pe partea stângă. Această poziție ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și asigură o mai bună aprovizionare cu sânge pentru placenta și bebeluș. Dacă te simți mai confortabil dormind pe partea dreaptă, nu există o problemă majoră, dar dacă ești îngrijorată sau ai parte de disconfort, discută cu medicul.

Al treilea trimestru: În al treilea trimestru, dormitul pe partea stângă devine și mai important. Acest lucru poate ajuta la reducerea presiunii asupra venei cave inferioare și la îmbunătățirea circulației sângelui și a aportului de oxigen pentru bebeluș.

Cu toate acestea, pe măsură ce burta crește,  dacă dormit pe partea stângă s-ar putea să nu mai ai parte de atât de mult confort. Încearcă să-ți pui sub burtica o pernă de sarcină. De asemenea, îți poți așeza  o pernă între picioare pentru a-ți menține coloana vertebrală aliniată și pentru a reduce presiunea pe șolduri și spate.

Sfaturi generale pentru dormit în timpul sarcinii:

  • Evită să dormi pe burtă, deoarece acest lucru poate deveni foarte incomod și poate aplica presiune asupra uterului.
  • Utilizează perne de sarcină sau perne de sprijin pentru a-ți susține burtica și a-ți menține poziția de dormit confortabilă.
  • Asigură-te că dormi într-un  pat confortabil și că te odihnești suficient pentru a reduce oboseala și disconfortul.

Dacă ai întrebări sau îngrijorări legate de poziția de dormit în timpul sarcinii, discută cu medicul. Acesta îți poate oferi  sfaturi în funcție de nevoile tale specifice.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog