Cum să alegeți perna pentru a avea parte de un somn odihnitor. Ce spun studiile

/

Perna este un element esențial pentru un somn odihnitor. O pernă nepotrivită poate duce la dureri de gât, spate și umăr, ceea ce poate face dificilă adormirea și poate perturba somnul.

Factorii de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o pernă:

Poziția în care dormiți. Dacă dormiți pe spate, aveți nevoie de o pernă care să vă susțină gâtul și capul într-o poziție neutră. Dacă dormiți pe o parte, aveți nevoie de o pernă care să vă susțină gâtul și capul în linie dreaptă cu coloana vertebrală. Dacă dormiți pe burtă, este mai bine să evitați să folosiți o pernă, deoarece aceasta poate duce la hiperextensia coloanei vertebrale.

Forma și dimensiunea capului. Persoanele cu un cap mai mare au nevoie de o pernă mai mare, în timp ce persoanele cu un cap mai mic au nevoie de o pernă mai mică.

Materialul din care este confecționată perna. Pernele pot fi confecționate din diferite materiale, cum ar fi spumă cu memorie, spumă poliuretanică, puf sau pene. Fiecare material are propriile sale caracteristici. De exemplu, spuma cu memorie este moale și confortabilă, dar poate fi prea moale pentru persoanele care dorm pe burtă. Puful și penele sunt moi și confortabile, dar pot fi prea moi pentru persoanele care au dureri de gât.

Studiile arată că persoanele care folosesc o pernă nepotrivită sunt mai susceptibile să aibă dureri de gât, spate și umăr. Un studiu realizat de Universitatea din Texas a constatat că persoanele care au folosit o pernă nepotrivită timp de o săptămână au raportat dureri de gât mai intense decât persoanele care au folosit o pernă potrivită.

Cum să alegeți o pernă potrivită

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți o pernă potrivită:

Încercați perne diferite în magazin. Acest lucru vă va ajuta să găsiți o pernă care este confortabilă pentru dumneavoastră.

Luați în considerare poziția în care dormiți. Dacă dormiți pe spate, alegeți o pernă mai subțire. Dacă dormiți pe o parte, alegeți o pernă mai înaltă.

Luați în considerare forma și dimensiunea capului. Dacă aveți un cap mare, alegeți o pernă mai mare. Dacă aveți un cap mic, alegeți o pernă mai mică.

Luați în considerare materialul din care este confecționată perna. Experimentați cu diferite materiale pentru a vedea care vi se pare cel mai confortabil.

Dacă aveți dureri de gât, spate sau umăr, este posibil să aveți nevoie de o pernă special concepută pentru a vă oferi sprijin. Discutați cu medicul sau cu un specialist în somn pentru a afla mai multe despre pernele potrivite pentru dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog