Cum alegi iaurtul pentru bebelușul tău: ce compoziție trebuie să aibă și de ce

Alegerea iaurtului potrivit pentru bebelușul tău este importantă pentru a-i oferi nutrienții de care are nevoie pentru o creștere și o dezvoltare sănătoasă.

Iată câțiva factori de care trebuie să ții cont când alergi iaurtul pentru bebeluș:

Vârsta:

6-8 luni: Alege iaurt simplu, natural, integral, fără adaos de zahăr sau arome. Asigură-te că iaurtul este pasteurizat.

9-12 luni: Poți alege iaurt cu fructe sau cereale integrale, dar alege variante cu un conținut scăzut de zahăr.

Peste 1 an: Poți alege o varietate mai mare de iaurturi, dar este important să te asiguri că au un conținut scăzut de zahăr și grăsimi saturate.

Compoziție:

Calciu: Iaurtul este o sursă excelentă de calciu, un mineral important pentru dezvoltarea oaselor și dinților bebelușului. Alege iaurturi care conțin cel puțin 100 mg de calciu per porție.

Proteine: Iaurtul este o sursă bună de proteine, care sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea bebelușului. Alege iaurturi care conțin cel puțin 5 grame de proteine per porție.

Zahăr: Alege iaurturi cu un conținut scăzut de zahăr. Zahărul adăugat poate contribui la creșterea riscului de carii dentare și obezitate la bebeluși.

Grăsimi saturate: Alege iaurturi cu un conținut scăzut de grăsimi saturate. Grăsimile saturate pot contribui la creșterea riscului de boli de inimă la bebeluși.

Alte sfaturi:

Alege iaurturi de la producători de încredere. Citește cu atenție eticheta iaurtului pentru a te asigura că are o compoziție nutritivă adecvată pentru bebelușul tău. Introdu iaurtul treptat în dieta bebelușului, pentru a te asigura că nu are alergii sau intoleranțe. Oferă bebelușului iaurt ca parte a unei diete echilibrate și variate.

Iaurtul poate fi o gustare sănătoasă și nutritivă pentru bebelușul tău. Alege iaurtul potrivit pentru vârsta și nevoile bebelușului tău și oferă-i-l ca parte a unei diete echilibrate și variate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog