Cremă de brânză pentru copii

Crema de brânză este un aliment popular printre copii, fiind o sursă bună de proteine, calciu și alte nutrienți esențiali pentru dezvoltarea lor. Crema de brânză este o sursă excelentă de proteine, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea țesuturilor la copii. Este bogată de calciu, important pentru dezvoltarea oaselor și dinților la copii; conține vitamina A, importantă pentru vedere, sistemul imunitar și creșterea celulară la copii; este o sursă bună de vitamina B12, importantă pentru producția de celule roșii din sânge și pentru sistemul nervos la copii; conține zinc, important pentru sistemul imunitar, vindecarea rănilor și creșterea la copii.

Rețetă de cremă de brânză pentru copii

Ingrediente:

250 g brânză de vaci proaspătă

50 g unt moale

50 ml smântână grasă (opțional, se poate înlocui cu iaurt grecesc)

1 lingură de miere (opțional, se poate înlocui cu sirop de agave sau alt îndulcitor natural)

O lingură de zeamă de lămâie (opțional)

Fructe proaspete sau uscate, pentru decor (opțional)

Mod de preparare:

Se amestecă brânza de vaci cu untul moale până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă smântâna (sau iaurtul) și mierea (sau alt îndulcitor) și se amestecă bine. Se adaugă zeama de lămâie (opțional) și se amestecă din nou. Se pune crema de brânză într-un bol și se decorează cu fructe proaspete sau uscate (opțional).

Sfaturi:

Puteți folosi brânză de vaci cu diferite conținuturi de grăsimi, în funcție de preferințe. Puteți adăuga alte ingrediente la crema de brânză, precum cacao, vanilie, scorțișoară sau nuci tocate. Puteți servi crema de brânză cu pâine, crackers, fructe proaspete sau legume. Crema de brânză se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.

Varianta pentru bebeluși:

Pentru bebeluși sub 1 an, se recomandă o cremă de brânză mai simplă, fără adaos de miere, zeamă de lămâie sau alte ingrediente care pot fi alergeni.

Ingrediente:

250 g brânză de vaci proaspătă

50 g unt moale

50 ml lapte matern sau formulă de lapte

Mod de preparare:

Se amestecă brânza de vaci cu untul moale până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă laptele matern sau formula de lapte și se amestecă bine. Se pune crema de brânză într-un bol și se servește imediat.

Sfaturi:

Se poate începe cu o cantitate mică de cremă de brânză și se poate observa reacția bebelușului. Este recomandat să se consulte medicul pediatru pentru a stabili când este recomandat să se introducă brânza de vaci în alimentația bebelușului.

Crema de brânză poate fi un aliment benefic pentru copii, oferindu-le nutrienți esențiali pentru dezvoltarea lor. Alegeți o cremă de brânză cu un conținut scăzut de grăsimi și combinați-o cu alte alimente nutritive pentru a crea o gustare sănătoasă și delicioasă pentru copii. Poftă bună!

Latest from Blog