Crearea unui plan de naștere – Ce trebuie să știți

Construirea unui plan de naștere este o modalitate excelentă de a vă exprima preferințele în ceea ce privește travaliul, nașterea și îngrijirea postpartum. Dar este esențial să vă amintiți că planurile de naștere pot fi fluide – pot apărea schimbări.

Dacă optați pentru o naștere naturală, este esențial să includeți în planul de naștere preferințele dvs. privind gestionarea durerii. În acest fel, echipa medicală va ști dacă trebuie să folosească forcepsul sau aspiratorul în timpul travaliului.

Ce este un plan de naștere?

Un plan de naștere este un document scris care prezintă experiența ta ideală de naștere și modul în care dorești să fii îngrijită în timpul travaliului și al nașterii. Acesta ajută la comunicarea dorințelor dvs. către echipa medicală, asigurându-se că totul decurge cât mai bine în timpul nașterii.

Un plan de naștere subliniază preferințele dvs. și include informații precum medicația pentru durere, tipul de sprijin pe care îl doriți în timpul travaliului, dacă preferați contactul piele-la-piele după naștere și orice proceduri sau ritualuri speciale pe care le doriți. De asemenea, acesta îi permite furnizorului de servicii medicale să știe ce tipuri de standarde de alăptare aveți după naștere.

Potrivit lui Robin R. Brown, MD, FACOG – obstetrician-ginecolog la Icahn School of Medicine at Mount Sinai din New York – cel mai bine este să discutați cu furnizorul de servicii medicale la începutul sarcinii, astfel încât acesta să se asigure că dorințele dvs. se aliniază cu practicile lor standard de travaliu și naștere. Odată stabilite, vă puteți concentra asupra creării unui plan de naștere adaptat atât pentru dumneavoastră, cât și pentru nevoile copilului dumneavoastră, sfătuiește Dr. Brown.

Sarah Slaton, moașă la UPMC Altoona din Pennsylvania, recomandă crearea unui plan de naștere. Deși nu este obligatoriu, multe femei optează oricum pentru unul. Făcând acest lucru vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe partenerul dumneavoastră să reflectați asupra a ceea ce contează cel mai mult în timpul travaliului, explică ea.

Dacă doriți să aveți o naștere vaginală după cezariană (VBAC), discutați cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale și faceți un tur al spitalului sau al centrului de nașteri unde va avea loc. În plus, Slaton recomandă să includeți în această conversație și preferințele cu privire la faptul dacă doriți sau nu să vă fie tăiat cordonul ombilical și la clamparea întârziată a cordonului.

Furnizorul de servicii medicale vă poate informa și despre alte opțiuni potențiale, cum ar fi utilizarea de medicamente pentru a controla durerile din timpul travaliului sau să întrebați personalul de naștere dacă este capabil să ofere o naștere naturală fără medicamente pentru ameliorarea durerii.

Dacă optați pentru o cezariană, asigurați-vă că includeți acest lucru în planul de naștere, deoarece majoritatea spitalelor nu permit modificări după aceea. În plus, anunțați furnizorul dumneavoastră dacă există proceduri pe care ați dori să le evitați, cum ar fi inducerea travaliului sau rasul zonei pubiene.

Cum pot face un plan de naștere?

Un plan de naștere este o înregistrare scrisă a preferințelor dvs. pentru travaliu și naștere, care poate ghida personalul medical. De asemenea, vă permite să vă comunicați dorințele cu membrii familiei sau cu membrii echipei de naștere, astfel încât toată lumea să știe ce fel de experiență vă doriți de la naștere.

Planul dumneavoastră de naștere trebuie să includă tipul de îngrijire pe care dumneavoastră și copilul dumneavoastră îl doriți din partea personalului spitalului, inclusiv orice medicamente sau echipamente necesare în timpul travaliului și al nașterii. De asemenea, indică dacă ar trebui să fie prezentă și o altă persoană (cum ar fi o doula sau o prietenă). În cele din urmă, dacă există condiții speciale de sănătate sau dizabilități prezente în timpul sau după naștere, asigurați-vă că planul descrie orice asistență necesară atât în timpul cât și după.

Este recomandat să începeți să vă creați planul de naștere cât mai devreme posibil în timpul sarcinii; cu toate acestea, cel mai bine este să așteptați până după data scadenței pentru a face unul. Atunci când revizuiți planul cu un obstetrician-ginecolog (obstetrician-ginecolog), întrebați-l ce componente ar trebui să fie incluse și ce informații ar fi benefic să fie incluse.

Luați în considerare preferințele dvs. în ceea ce privește medicația pentru durere în timpul travaliului și dacă doriți sau nu să fiți indusă. De asemenea, explorați opțiunile dvs. pentru pozițiile de naștere și cât timp ar dura fiecare dintre ele. Ulterior, notați numele și datele de contact ale persoanelor pe care ați dori să fie prezente în timpul travaliului și al nașterii.

Multe spitale oferă planuri de naștere standard pe care le puteți completa, dar este posibil să fie nevoie să creați un document unic pentru circumstanțele dumneavoastră specifice. Alternativ, puteți găsi un șablon online pe care îl puteți descărca și personaliza în funcție de nevoile dumneavoastră individuale.

Odată ce planul dvs. este în vigoare, este înțelept să dați copii oricărui personal medical, cum ar fi o moașă sau o doula care vă va asista în timpul travaliului și al nașterii. În plus, păstrați câteva exemplare în geanta de spital pentru a avea acces ușor în timpul nașterii.

Planul dumneavoastră de naștere nu trebuie să fie formal sau precis; este pur și simplu o modalitate prin care puteți comunica preferințele dumneavoastră echipei medicale în timpul travaliului și al nașterii. Cel mai important, faceți alegeri care să fie confortabile atât pentru dumneavoastră, cât și pentru bebelușul dumneavoastră.

Ce trebuie să includ în planul meu de naștere?

Un plan de naștere de succes ar trebui să abordeze o gamă largă de subiecte, de la camera bebelușului dvs. până la tipul de ameliorare a durerii pe care îl doriți. Comunicarea și cooperarea între dumneavoastră și echipa dumneavoastră sunt esențiale pentru a vă asigura că totul decurge conform planului. În plus, faptul de a avea obiective specifice care pot fi bifate una câte una pe măsură ce bebelușul sosește vă va da liniștea că totul va decurge conform planului.

Atunci când vă creați planul pentru viitor, există o serie de lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare – și poate creați unul special pentru partenerul dumneavoastră. Făcând acest lucru permite o conversație sinceră fără teama de reacții negative în viitor. De exemplu, planificarea unei întâlniri la cină împreună ar putea fi mai plăcută decât o vizită la spital!

Cum pot face un plan de naștere?

Creați un plan de naștere pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru sosirea noului dumneavoastră copil. De asemenea, vă permite să comunicați furnizorului dumneavoastră de servicii medicale preferințele dumneavoastră în ceea ce privește procesul de travaliu și de naștere.

Este posibil să doriți să creați un plan de naștere înainte de venirea pe lume a bebelușului dumneavoastră sau poate fi necesar să creați unul în timpul sarcinii. Indiferent de momentul în care decideți să creați unul, asigurați-vă că există o anumită flexibilitate inclusă în aranjament.

Este esențial să vă amintiți că, indiferent cât de atent vă planificați, nimic nu poate garanta o experiență de naștere perfectă. Chiar și cu cele mai bune intenții, este posibil ca lucrurile să nu decurgă conform planului în timpul nașterii.

Atunci când vă creați planul de naștere, luați în considerare ce metodă de naștere (vaginală, vaginală asistată, cezariană sau VBAC) și pozițiile pentru împingere vi se potrivesc cel mai bine. Acestea ar putea include statul întinsă pe spate, ghemuită sau în picioare, în genunchi sau în patru labe, precum și statul într-o cadă de naștere, dacă doriți.

Dacă doriți ca o doula să fie prezentă în timpul nașterii, asigurați-vă că includeți acest lucru pe listă. Aceste profesioniste în naștere pot oferi sprijin și confort mamei înainte, în timpul și după naștere. De asemenea, ei pot informa personalul medical cu privire la orice schimbare a preferințelor în timpul travaliului.

Obstetricianul sau asistenta moașă vă pot ajuta în crearea planului de naștere, dar în cele din urmă depinde de dumneavoastră să vă asigurați că dorințele dumneavoastră sunt aliniate cu ale lor. Nu este neobișnuit ca medicii să aibă preferințe diferite de ale dumneavoastră, așa că este înțelept să discutați de ce anumite opțiuni sunt importante și la ce acțiuni vă așteptați în timpul nașterii.

Ar trebui să scrieți orice proceduri pe care ați prefera să le evitați, dacă este posibil. Aceasta include inducerea, ruperea artificială a membranelor și utilizarea forcepsului.

În cele din urmă, luați în considerare posibilitatea de a avea contact piele pe piele cu bebelușul dumneavoastră imediat după naștere. Aceasta poate fi o ocazie excelentă de a crea legături și de a-l cunoaște înainte de a merge la spital.

Un plan de naștere poate fi destul de detaliat, cuprinzând totul, de la o cadă de naștere până la oglinzi, muzică sau meditații ghidate. Deși nu aveți nevoie de părerea unui expert pentru a crea unul pe hârtie, faptul că echipa de îngrijire medicală îl analizează împreună este benefic atunci când decideți dacă planul va fi benefic atât pentru dumneavoastră, cât și pentru bebelușul dumneavoastră.

Latest from Blog